Laman Utama   I   Produk   I   Syarikat   I   Usahawan Online   I  Galeri  I  Tips Produk   Testimoni   I  Hubungi Kami

Now...everybody can business online...click here... to go your Business Web pages...

Kategori Produk

 

 Kesihatan
   Kosmetik & Kecantikan
   Makanan & Minuman
   Suami Isteri
   E-load & SMS
   Blog & Kedai Online
 
 
FIRMING CREAM
 
 
Bookmark and Share
     Firming Cream      Testimoni & Video  
             
    Khasiat Herba      Download Flyers  
             
    Beli Produk        
 
 Firming Cream (FC)
       
             
 
 

MEMBESARKAN PAYUDARA TANPA PEMBEDAHAN
Ekstrak Commiphora Mukul
 
 

 
 
"Saiz dan kontur yang lebih baik tanpa pembedahan, untuk mereka yang selalu menginginkan bentuk serta saiz payudara yang besar. Gabungan herba yang menjanjikan kepuasan tanpa sebarang luka, pembedahan plastik atau silikon".
 

Walaupun bidang pembedahan plastik terus berkembang, namun kaedah lain kerap di cadangkan kepada orang ramai. Kini gabungan herba terpilih diadun dalam minyak kelapa dara, memberikan harapan yang menakjubkan bagi menambah saiz serta memperbaiki kontur payudara hanya dalam masa 6 minggu, dan adakalanya memperlihatkan perubahan segera pembesaran tisu kulit.

 
 

 
 

Selain khasiat minyak kelapa dara yang memberikan kesan menakjubkan pada kulit, herba lain seperti commiphora yang di ekstrak dari akar pohon ubatan Ayurvedic yang dipanggil "Commiphora Mukul" juga memberikan kesan yang tidak kurang hebatnya. Resin Commiphora Mukul adalah ekstrak dari pohon Guggul (Commiphora Mukul), sejenis pohon renek yang mudah ditemui di India. Getah dari pohon Guggul ini telah digunakan dalam perubatan tradisional ayurvedic India semenjak kurun ke 6 sebelum masihi terutama untuk meningkatkan metabolisma.

Penggunaan Commiphora Mukul Resin adalah merupakan trend terbaru dalam teknologi kosmetik, terutama bagi tujuan "Super Plumping Effects". Ekstrak Commiphora Mukul berupaya untuk merangsang lipogenesis (fatty acid synthesis), menyebabkan terbentuknya triglycerides, yang akhirnya terkumpul di sel adipose (fat cells) kulit. Hasilnya sel adipose akan membesar.

Boleh digunakan pada sebarang peringkat usia, Ekstrak Commiphora Mukul bertindak terus ke atas adipocytes dengan menambahkan isipadunya, dan tindakbalas ini tidak melibakan hormon. Penggunaan dalam 30 hari pertama perlu digunakan 2 kali setiap hari, kemudian ia boleh digunakan sekali sehari. Penggunaan yang tidak konsisten akan memberikan kesan ke bentuk asal. Untuk mendapatkan bentuk yang ideal, ia perlu digunakan secara berterusan.

Dr. Patrician Mattos (2009), pengamal perubatan, telah melakukan beberapa testimoni klinikal ke atas produk Ekstrak Commiphora Mukul. Keputusan menunjukkan satu pergerakan yang unik dan pertambahbaikan dalam analisis. Produk ini tidak menukar saiz payudara secara kekal, tetapi merangsang sel lemak untuk menghasilkan timbunan lemak sebanyak 2 cm - 4 cm lebih daripada saiz biasa. Ia juga menggalakkan sel untuk mepelbagaikan saiz.

Sebagai produk yang berasaskan herba dari 'alam semulajadi' ia boleh digunakan oleh wanita dari semua peringkat usia, kerana ia tidak bertindak memberi tindak balas hormon kepada kulit, tetapi ia mengumpulkan lemak. Walaubagaimanapun, tindak balas adalah berbeza bergantung kepada tindak balas tubuh badan seseorang.

Kesimpulannya ia adalah pilihan yang tepat bagi yang ingin mendapatkan kesan tanpa pembedahan.

 
 
Kesan Anti-Kedut & Kesan Anjal Dengan Herba Ajaib
 

Penuaan kulit menyebabkan struktur kulit berubah. Pengurangan tisu adipos dan percambahan komponen sel menyebabkan kulit menjadi semakin kendur. Commiphora Mukul Resin akan membantu dalam mengekalkan tona kulit dengan bertindak balas terhadap dua enzim yang terlibat dalam lipogenesis dan rantaian reaksi lipolisis.

 
 
Berikut adalah penemuan hasil ujikaji terhadap kesan penggunaan Ekstrak Commiphora Mukul
 
 

Paras Triglyceride di uji 11 hari selepas rawatan. Didapati paras Triglyceride dalam adipocytes meningkat. Dengan peningkatan paras triglyceride, disahkan bahawa Commiphora Mukul dapat membantu mengurangkan kedut sebanyak 70%. Akhirnya kualiti kulit yang lebih baik dapat dilihat.

Bahan-bahan aktif bermanfaat untuk :-

 • Menegangkan payudara seperti botox.

 • Mencerahkan tona warna dan menyegarkan payudara.

 • Anti penuaan.

 • Anti kedut.

 • Menganjalkan.

Kosmeseutikal adalah gabungan antara kosmetik dan farmaseutikal. Seperti kosmetik, kosmeseutikal juga biasanya digunakan, tetapi ianya mengandungi bahan yang memberi kesan terhadap fungsi biologi sel kulit. Kosmeseutika memperbaiki penampilan dan memberi nutrien yang diperlukan untuk kesihatan kulit. Pakar profesional kosmetik dan pengguna tertarik dengan produk baru penjagaan kulit seperti ini.

 
 
Kajian Klinikal : Pembesaran Payudara
 

10 sukarelawan wanita, berusia 18-43 menggunakan krim yang mengandungi 1 % Commiphora Mukul Resin setiap hari. Saiz payudara diukur oleh ahli dermatologi selepas 4 dan 6 minggu rawatan. Keputusan individu pada minggu keenam menunjukkan peningkatan saiz dari 1 cm - 4 cm, dengan purata keseluruhan 2 cm.

Kesan "SEPERTI SILICON!"

 
Mekanisma Fungsi Herba Hebat Commiphora Mukul
 

Bahan tersebut akan meresapi kulit dan menggalakkan penghasilan adipocytes pada kawasan payudara, meningkatkan lemak di bawah kulit. Dengan itu, ia dapat membesarkan saiz payudara. Penyerapan dalam kulit menghantar maklumat kepada bawah kulit serta menggalakkan peningkatan penghasilan lemak. "Kesan dapat dilihat setelah menggunakannya setiap hari selama 2 bulan", kata Marcelo Bellini, ahli dermatologi dan Professor Perubatan Aesthetic Masyarakat Brazil.

Produk herba yang diformulasi dengan Commiphora Mukul Resin tidak bertindak balas terhadap tahap hormon kulit. Pada kebiasaanya peningkatan saiz payudara adalah dalam lingkungan 2 cm - 4 cm. Walaubagaimanapun, hasilnya berlainan bergantung kepada individu.

Bahan ini juga ditunjukkan untuk mengurangkan kedutan dan meremajakan kulit.

Perlu diingati, Commiphora Mukul Resin dasarnya merangsang sel. Oleh itu, ia perlu digunakan secara berterusan walaupun saiz yang dikehendaki tercapai, kerana penggunaan yang tidak konsisten akan menyebabkan kehilangan saiz tersebut.

 
 
Ekstrak Pueraria Mirifica
 
 

 
 

Lebih dari 500 tahun, masyarakat di Asia Tenggara menggunakan akar Pueraria Mirifica yang juga dikenali sebagai White Kwao Krua oleh masyarakat Asia Tenggara sebagai bahan anti penuaan. Akar ini dipanggil Pueraria Mirifica Airy Shaw et Suvat dalam nama saintifiknya, serta tergolong dalam kumpulan Papilionaceae (Leguminosae).

Lagenda mengatakan bahawa akar ini adalah "Punca Keremajaan" bagi wanita dan lelaki yang sudah berusia. Ia bertindak sebagai agen anti kedutan bagi kulit yang tua dan berkedut, menghitamkan serta melebatkan rambut, mengatasi masalah katarak, menguatkan daya ingatan, meningkatkan tenaga, melancarkan sistem perjalanan darah, meningkatkan selera makan dan mengatasi masalah tidur.

Mirifica bermaksud "Miracle" (ajaib) dalam bahasa Latin. Terdapat lebih dari 13 spesis bagi Pueraria yang mempunyai akar yang sama, ia berbeza dari segi sifat taxonomical daun, bunga, tunas, buah dan trichomes yang menutup.

Pueraria Mirifica atau dikenali sebagai phytoestrogen (hormon estrogen yang diambil dari tumbuh-tumbuhan) telah ditemui mengandungi banyak jenis estrogen (hormon wanita) adalah herba yang paling bersifat estrogen. Seperti miroestrol, deoxymiroestrol, daidzein, genistin dan coumestrol. Bahan-bahan unik ini mempunyai nilai yang sama dengan hormon wanita (estrogen). Pueraria Mirifica mempunyai aktiviti estrogen yang paling tinggi berbanding phytoestrogen yang lain, kerana ia mempunyai persamaan dengan struktur hormon manusia. Miroestrol juga penting untuk melancarkan peredaran darah dan percambahan tisu baru serta memberikan nutrisi yang cukup untuk kulit. Oleh itu, kawasan yang disapu dengan produk ini akan menjadi tegang dan kelihatan lebih muda.

Penggunaan Pueraria Mirifica untuk pembesaran dan menegangkan payudara telah dibuktikan secara klinikal dalam kajian ke atas wanita pra-menopaus selama 2 bulan.

 
 

Secara umumnya, kajian Pueraria Mirifica sebagai makanan tambahan atau berfungsi sebagai produk makanan dan kosmetik, atau dalam bentuk lainya, telah memberikan kesan estrogen yang memberangsangkan terhadap pengguna atau responden. Kulit dan rambut mereka lebih sihat, payudara lebih cantik dan menawan. Pueraria Mirifica mengandungi phytoestrogen, secara relatifnya ia mengurangkan tanda-tanda penuaan dalam premenopaus di kalangan wanita. Kesimpulannya, Pueraria Mirifica menjanjikan rawatan yang terbaik terhadap tanda-tanda penuaan dikalangan wanita premenopaus.

 
 
Herba Lain
 

Manakala herba lain dalam rumusan Firming Cream BioAsli, buah Kigelia Africana, Opuntia Ficus-indica Stem dan Aloe Vera berfungsi serta memiliki kekuatan tersendiri bagi menghasilkan kesan-kesan berikut :-

 • Meremajakan bentuk tubuh.

 • Membesarkan dan menegangkan payudara.

 • Menjadikan kulit lebih muda dan cantik terutama di kawasan payudara.

 • Bertindak sebagai anti penuaan (pada bahagian yang dirawat).

 • Membantu perjalanan darah.

 • Mengurangkan kedut dan masalah tahi lalat.

 • Memelihara kulit, Anti-kanser payudara.

Bahan-bahan

 

Ekstrak Commiphora Mukul, Ekstrak Pueraria Mirifica, Ekstrak Buah Kigelia Africana, Ekstrak Opuntia Ficus-Indica Stem, Ekstrak Aloe Vera, Glycerine, Minyak Kelapa Dara, Pewangi, Air R.O.

 

Arahan Penggunaan

 • Sapukan Firming Cream pada waktu pagi dan malam.

 • Buat urutan secara bulatan (bahagian kanan sapuan mengikut pusingan jam, manakala bahagian kiri sapuan melawan pusingan jam).

 • Buat urutan perlahan dari bawah bahagian payudara arah ke atas, sehingga paras garisan leher.

Nota : Pengguna disarankan menggunakan produk selama sebulan pada waktu pagi dan malam (sebagai permulaan), dan sekali sehari untuk mengekalkan atau pemeliharaan. Produk ini diformulasikan secara khusus (tidak melekit) agar pengguna tidak perlu menunggu sebelum memakai pakaian.

 
(Lihat Komen Pengguna)
 

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community.  If you may be suffering from any medical condition, or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention consult  your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Fax : +603-3224 2321 
Email : desaku@streamyx.com
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046
BioAsli    Copyright 2005-2013  All Rights Reserved

 

Rangkaian Ahli

Kami menyediakan pelbagai menu untuk kemudahan anda

  Lupa ID & Kata Laluan
  Malay Version
  English Version
  Arabic Version

Ikut Kami Di

 

Keajaiban Minyak Kelapa Dara

Video : Klik Foto

Dr . Bruce Fife

Cancer & thyroid vs Virgin coconut oil

Dr . Newport

Penyakit Alzhimer sembuh dlm 37 hari

A Case study..click

Dr . Marcola

Experience the many benefit of v.coconut oil

More info..click

Dr.Howard

Virgin Coconut Oil health benefits for the body

Wak Saujud

Kencing Manis & Gout

Anak En.Azhar

Eczema sejak kecil, kini berangsur pulih.

Keluhan Isteri

Fahamilah wahai parasuamiku..

Dr.Bambang

Prostat dan kesihatan

Testimoni

Resdung & Alahan

Prof. Dr.Maray

Vco the best of oil

Testimoni

Hebatnya VCO31

Mr. Alex

Coconut oil - boosts energy, boosts metabolism and is the safest oil

Coconut Oil for Hair

Hair Secrect