AddFreeStats.com Free Web Stats!Web Stats New Page 4
   
 
 
     
 
 Login Ahli   Home | Produk   | Daftar Ahli  | Yahoo Messenger  | Hantar Email | Tel. Syarikat       
   
 Testimoni-Produk Minyak Kelapa Dara  

 

 Bookmark and Share  

No Telefon Syarikat

 
  Minyak Kelapa Dara  

Kenyataan Pakar Tempatan & Antarabangsa

 
             
  Senarai Produk Kesihtan&Harian   Video Testimoni  
             
  Testimoni Pengguna   Tawaran Hadiah untuk Testimoni anda  
             
 

 
 

TESTIMONI PENGGUNA

 
Anda sangat dialu-alukan mengirimkan email pengalaman anda setelah menggunakan produk Bio-Asli, Email yang sesuai akan disiarkan di halaman web ini dan pihak syarikat akan memberi hadiah istimewa kepada email yang terpilih. Kami juga akan merasiakan latar belakang anda jika diminta-Terima Kasih.
 

 Nota :-  Susunan testimoni mengikut urutan menurun untuk baca testimoni terkini.

 

TESTIMONI

Mohd Sarjuni. Berusia 64 tahun. Berasal dari Kg. Teluk Rhu, Sabak Bernam, Selangor. Beliau mengalami masalah kulit mengelupas hampir setahun. Masalah ini berlaku selepas beliau habis menebas rumput dikawasan kebun. Ia dimulai dengan gatal-gatal pada kulit. Oleh kerana tidak tahan dengan gatal kulit yang di alami, beliau berulang-alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan susulan. Penyakit ini menyerang di bahagian kaki serta celah tangan. Beliau juga mendapatkan rawatan tradisional, tetapi hasilnya masih sama, tiada perubahan yang ketara. Akhirnya beliau berjumpa dengan saudara En. Roslee memaklumkan akan penyakit yang dihadapi. En Roslee bergegas menghantar produk Minyak Kelapa Dara dan Delima Collagen (Biorich @ Bioasli). Beliau menyapukan minyak kelapa dara di kawasan yang berpenyakit serta minum delima collagen. Hasilnya selepas 4 hari, penyakit yang dihadapi semakin pulih dan beliau berazam untuk meneruskan penggunaan produk ini.

 

ID Ahli : http://www.bio-asli.com/bioasli/bioasli.asp?id=eija1982

 

ID Ahli : http://www.bio-asli.com/bioasli/bioasli.asp?id=MIBHMARKETING

 

 

 

Kekal sihat dan cergas dengan minyak kelapa dara Bioasli :

Nama : Siti Mardhiah

ID ahli : ct4401
Link Ahli : www.bio-asli.com/?id=ct4401
 
Testimoni- MINYAK KELAPA DARA ASLI (VCOP)

1) Assalamualaikum… Terima kasih kerana mewujudkan produk ini dan saya bersyukur pada Allah S.W.T kerana cipataanNya yang tidak ternilai. Baru guna 2 hari Minyak Kelapa Dara Asli (VCOP), gatal-gatal dekat badan saya sudah berkurang sebanyak 90%. InsyaAllah tak cari produk lain.. 

Disini saya sertakan gambar lengan saya yang kena gatal-gatal. Gambar 15/3/2013 adalah hari ke-2 penggunaan VCOP. Sebelum itu memang teruk, permukaan kulit menggerutu dan kasar.

 

2) Gambar 21/3/2013 itu, memang da clear habis, Cuma tinggal parut yang semakin pudar. Kulit licin je. Selepas mandi je, saya terus sapu di bahagian yang bermasalah. Walaupun bau kurang sedap, tapi nak cantik punya pasal, saya guna jugak. InsyaAllah, kalau dah habis, saya akan order lagi. Minyak Kelapa Dara Asli (VCOP) ini buat kulit cantik. Terima Kasih Ya Allah atas ciptaan Mu yang tidak ternilai. keranaMu, produk BioAsli wujud, terima kasih juga yang mencipta produk Minyak Kelapa Dara Asli (VCOP) ini.

 
 

 

Kekal sihat dan cergas dengan minyak kelapa dara Bioasli : Baby anda

 

Nama  : Sofia binti Ishak (MD Bioasli)
Umur   : 3 bulan

1. Menggunakan minyak kelapa dara (VCOP) setiap kali selepas mandi untuk kulit yang sihat dengan menyapu ke seluruh bahagian badan.

2. Losyen Kelapa Dara (LVCO) di gunakan untuk mengatasi masalah ruam susu.

3. Ibu Sofia,Pn Siham mengamalkan Kapsul Minyak Kelapa Dara setiap hari untuk memastikan susu badan kekal berkhasiat dan berkualiti. Dari hari di lahirkan Sofia tidak menghadapi pelbagai masalah seperti demam atau kembung perut sehingga hari ini walaupun selepas menerima suntikan sebanyak 3 kali.

 
 

 

Kekal sihat dan cergas dengan minyak kelapa dara Bioasli

Saya merupakan seorang peniaga yang bekerja dari pagi sampai ke tengah malam..Setiap hari saya memerlukan tenaga yang cukup untuk membuat semua kerja..Oleh itu saya telah mencuba mengamalkan minum kopi kelapa dara..Setelah mencuba 1 kotak ,badan saya terasa amat cergas dan kembali bertenaga sepanjang hari dan setiap pagi saya tidak ada masalah untuk bangun dari tidur.Selain itu juga dengan mengamalkan minum minyak kelapa dara asli,sistem daya ketahanan badan saya juga bertambah kuat dan sukar untuk di jangkiti penyakit..Alhamdulillah selama 1 tahun saya mengamalkan minyak kelapa dara ini badan saya sentiasa sihat!!.

 
 

 

Minum minyak badan jadi sihat dan cergas...

Saya mengalami masalah kulit gatal-gatal dan ruam-ruam pada bahagian tangan dan badan saya..setelah di perkenalkan MINYAK KELAPA DARA ASLI oleh seorang kawan saya,saya telah mencuba dengan minum 2 sudu  sehari setiap pagi dan malam dan menyapu pada kulit yang bermasalah..Setelah seminggu mengamalkannya,kulit saya sudah hilang sepenuhnya masalah ruam-ruam dan gatal-gatal malah bertambah lebih baik dan kesan parut pada tangan saya pun semakin hilang.Selain itu kesihatan saya bertamabah baik kerana khasiat MINYAK KELAPA DARA BIO-ASLI dapat meningkatkan sistem ketahanan badan .

 
 

 

Demam "chicken pox"......

Anak saya jenis tidak suka makan ubat doktor n hanya ambil air kosong dan susu.Tambah lak demam 'chicken pox' kena sapu bedah sejuk, letak daun mambu...
lagi la anak saya xsuka.Sebagai ibu, saya cari alternatif lain supaya
anak saya mahu makan ubat utk pulihkan deman 'chicken pox'. Alhamdulillah MKD pure dpt selesaikannya dgn mencampurkannya
dgn JUS HERBA MAS MADU. Dalam masa yg sama, anak sy rajin buat kerja sekolah
Day 2 - hari pertama minum minyak kelapa dara asli...keesokkan hari..ni hasilnya..gelembung2 air keluar.
Day 4 - dgn teruskan ambil MKD asli makan n sapu...ni hasilnya...gelembung2 air mula mengecut.
Day 6 - gelembung2 air mula mengering
Day 11 - kulit2 kering mula mengelupas
Bersyukur sangat, anak cakap sapu minyak tu tidak rasa gatal langsung..:)
 
 

 

Penyakit Kencing Manis (Kak Mah tukang urut)

Ini adalah kisah seorang yang pengidap penyakit Kencing Manis. Nama beliau Pn Ani Bt Harun, orang panggil Kak Mah tukang urut berumur 65 tahun, telah menghidap penyakit kencing manis selama  30 tahun.  Pada awal tahun 2011, beliau  terlantar  dikatil, dua bulan tidak mampu untuk  berjalan,  keluar masuk hospital dan bermacam-macam produk dan cara telah dicuba, tetapi tidak berkesan.  Pada  8hb April 2011, beliau  telah menjalani satu pembedahan dikaki disebabkan kencing manis atas arahan doktor.  Selepas seminggu  pembedahan, keseluruhan kedua-dua  kaki beliau membengkak dan luka pembedahan tidak nampak  pulih.

Alhamdulillah selepas kak Mah disyorkan untuk menggunakan produk bioasli iaitu Minyak Kelapa Dara (VCOP) dengan menggunakan sebotol yang pertama  beliau minum 2 sudu pagi dan 2 sudu malam dan sapu dikeseluruhan kakinya dengan secara istiqomah, dua minggu selepas menggunakan produk VCOP keadaan kakinya yang bengkak nampak susut  serta luka pada pembedahan mengecut dan beransur sembuh dan boleh berjalan perlahan-lahan. Beliau  teruskan minum Minyak Kelapa Dara (VCOP) untuk botol yang kedua dan seterusnya.  Keadaan kaki beliau  sekarang telah pulih sepenuhnya dan boleh berjalan seperti biasa.  Sekarang beliau  telah  memulakan semula pekerjaan beliau  sebagai tukang urut dan mengunakan Minyak Kelapa Dara (VCOP) sebagai minyak urutan kepada mereka yang memerlukan khidmat urutnya dan menggunakannya kepada ibu-ibu yang baru lepas bersalin.

Terima kasih juga kepada Bioasli kerana mengeluarkan produk yang hebat, berkualiti, berkesan dengan harga produk yang sangat berpatutan serta mampu dimiliki oleh semua orang.

 
 

 

 Penyakit Pelik - Jangkitan Virus di Kaki

Saya adalah surirumah sepenuh masa.  Saya menghidap jangkitan kuman pada kedua-dua kaki saya yang mula mengeras seperti kayu selama 2 bulan.   Memang  doktor sendiripun pelik dengan apa yang  terjadi  pada  kedua-dua kaki saya dan doctor member tahu itu jangkitan virus.  Sesiapa juga yang datang menziarahi saya akan merasa pelik dengan kejadian  kaki keras macam kayu….. Macam - macam ubat dan produk  yang saya gunakan, tetapi tidak berhasil.

Alhamdulillah saya diziarahi oleh Pn Salma Abdul Rahman (019-2480540) seorang stokis bioasli (sb1080).  Mengesyorkan saya menggunakan produk bioasli,  Minyak Kelapa Dara  (VCOP) dengan memberi secara percuma untuk  di sapu di kedua-dua belah kaki saya.  Dalam masa dua minggu saya merasakan kaki saya mengalami perubahan dengan terasa lembut sikit daripada keras macam kayu.Kaki saya juga sudah tidak rasa tegang seperti sebelum ini.  Saya telah menghubungi  Pn Salma untuk mendapatkan produk Minyak Kelapa Dara (VCOP) untuk menggunakannya secara berterusan.  Apabila saya konsisten menggunakan Minyak Kelapa Dara (VCOP) ini pada setiap hari, Alhamdulillah sekarang banyak perubahan yang berlaku berbanding sebelumnya. Saya berharap penyakit pelik ini  akan sembuh sepenuhnya secepat mungkin.

Saya sangat bersyukur kepada Allah yang telah memberikan penawar kepada kaki saya, setiap penyakit itu ada penawarnya memang telah dijanjikan oleh- Nya. Kenikmatan kesihatan hanya diketahui oleh orang yang sakit. Begitu juga terjadinya kepada saya nikmat sihat amat bermakna pada saya, saya sangat-sangat bersyukur.  Kepada mereka diluar sana jika anda ada mempunyai  apa jua jenis penyakit cubalah produk bioasli Minyak Kelapa Dara.  InsyaAllah dengan izinNya penyakit yang kita hidapi pasti akan sembuh.
 
 

 

Disyaki Demam Denggi

Assalamualaikum…

Saya ingin berkongsi pengalaman baru untuk tatapan semua. Baru-baru ini suami saya mengalami demam yang teruk sehingga berterusan selama beberapa minggu. Melihat keadaan suami saya yang semakin teruk, berdasarkan kepada simpton-simpton yang suami saya alami seperti badan berasa sejuk, lenguh-lenguh badan dan sakit tulang, saya mengesyakinya dijangkiti kuman denggi,

Saya teringat akan minyak kelapa dara bioasli yang kami sedang amalkan. Berdasarkan khasiat yang saya tahu mengenai minyak kelapa dara ini, ia adalah anti virus dan anti bacteria. Saya terus memberikan suami minum minyak kelapa dara dengan campuran habbatus sauda (VCOHS). Ternyata khasiat minyak kelapa dara ini berkesan apabila suami saya disahkan bebas dari kuman denggi selepas berjumpa doktor. Suami saya terus mengamalkan VCOHS ini dan ternyata kuman denggi itu hilang setelah berjumpa doctor kali kedua. Itulah ajaibnya khazanah alam kita, dengan hanya minyak kelapa dara asli, ia mampu untuk menyembuhkan penyakit berbahaya..

Terima kasih….

* Anda dinasihatkan untuk berjumpa doctor untuk pemeriksaan lanjut. Produk ini hanyalah satu usaha perubatan.

 
 

 

Ketumbuhan pangkal rahim 

Assalamualaikum..w.b.t….

Saya Julaili dari Shah Alam…telahpun menggunakan produk minyak kelapa dara bioasli sebagai salah satu produk kesihatan dalam keluarga saya. Sepanjang saya menggunakan produk ini, ternyata ianya amat berkesan. Pengalaman saya, sejak mengandungkan anak pertama hingga ketiga, saya didapati mengalami ketumbuhan pangkal rahim, walaupun doctor mengatakan ia tidak membawa kesan kepada saya dan kandungan, namun ia membimbangkan saya.  Ketika mengandungkan anak ketiga, saya diperkenalkan oleh Puan Norhayati, dengan minyak kelapa dara bioasli dengan habbatus sauda(VCOHS). Alhamdulillah, selepas lebih kurang 2 minggu saya mengamalkannya, alangkah terkejutnya saya apabila doctor mengatakan bahawa ketumbuhan pangkal rahim saya telahpun hilang. Saya ucapkan terima kasih kepada Puan Norhayati kerana mengesyorkan saya menggunakan produk bio asli yang hebat ini…

 
 

 

 Gatal-gatal dan menggelupas 

Assalamualaikum…

Saya telah mengamalkan produk bio asli dalam kehidupan keluarga saya sejak ia mula diperkenalkan lagi. Saya begitu mempercayai kehebatan produk ini sehingga saya menjadi salah seorang stokis yang aktif di bio-asli.com. Banyak pengalaman positif yang saya perolehi dari penggunaan produk bio asli ini, antaranya kulit anak saya yang sememangnya sensitive dan allergi dengan bahan-bahan kimia. Anak saya baru berusia 7 tahun. Kulitnya begitu sensitive sehinggakan apabila terkena dengan hanya warna air(water colour), kulitnya akan berubah menjadi gatal-gatal dan merah. Kulit anak saya juga sering menggelupas dan kering.

Kemudian saya cuba menggunakan produk bio asli, dan menyapu minyak ini di bahagian muka  dan bahagian badan yang bermasalah setiap hari selepas mandi.

Selepas beberapa minggu saya menyapu minyak kelapa dara dengan habbatus sauda di badan anak saya, kelihatan kulitnya yang kering dan sensitive menjadi cantik dan sentiasa lembap. Kini anak saya tiada lagi masalah gatal-gatal dan menggelupas…

Wassalam…

 
 

 

Terkena cuka getah & rawat menggunakan Minyak Kelapa Dara 


Asid formic atau lebih di kenali sebagai cuka getah adalah pemangkin untuk proses pembekuan susu getah(lateks). Sifatnya yang menghakis boleh mendatangkan kecedaraan seperti melecur dan buta jika terkena pada mata jika tidak di kendalai dengan cermat dan berhati-hati. Namun begitu,manusia merancang dan Allah yang menentukan. Malang tidak berbau bagi puan Rosiah yang merupakan penoreh getah sejak bertahun-tahun dahulu,apabila kemalangan telah berlaku dan menimpanya ketika sedang melakukan kerja-kerja membekukan susu getah. Pada hari Isnin tersebut,dalam hujan renyai-renyai beliau ingin menyegerakan kerja-kerja dan pulang awal ke rumah. Oleh kerana licin,tanpa di sedari ketika mencapai bekas berisi cuka getah(asid formic) tersebut,tiba-tiba ia terjatuh dan sebahagiannya terpercik ke badan dan muka beliau. Serta merta kulitnya mula memerah dan melecur di sebabkan sifat penghakis asid tersebut. Dengan menahan kesakitan,beliau berlari ke rumah dan mengambil minyak kelapa dara asli keluaran bioasli yang sentiasa menjadi keperluan di rumahnya dan segera menyapukan ke bahagian kulit yang terkena cuka getah tadi. Kesakitan yang di alami agak reda dan beliau terus merujuk kepada klinik berdekatan untuk mendapatkan rawatan lanjut. Doktor yang merawat beliau amat terkeju kerana kesan pada kulit yang terkena cuka getah itu tidak melecur dengan teruk. Doktor tersebut menyatakan terdapat kes sepertinya pada minggu sebelumnya dan mangsa cedera melecur dengan teruk sekali. Puan Rosiah menceritakan pada doktor bahawa beliau telah menyapukan minyak kelapa dara asli keluaran Bioasli pada tempat tersebut dan sendiri merasa tidak percaya dengan kesannya. Beliau bersyukur kepada Allah dan terima kasih kepada Bioasli kerana mengeluarkan produk hebat ini.

 
 

 

 Kurang Susu Badan 


Pengetahuan yang saya dapat, penyusuan ibu mampu mengeratkan jalinan hubungan emosi dan psikologi antara ibu dan anak. Jadi sebagai ibu yang baru menimang cahaya mata, saya semestinya menginginkan yang terbaik untuk si manja saya. Saya merasa bangga bila si manja mula menyusu dan menerima pemberian saya yang tidak terhingga nilainya itu.

Malangnya nikmat menyusui anak tidak lama. Saya tidak berupaya menghasilkan air susu yang sepatutnya pada sekitar bulan yang ke enam. Hal itu cuma saya sedari bila saya melihat si manja seakan tidak puas menyusu.

Macam-macam ikhtiar yang saya lakukan, tetapi keputusan tetap sama, sehinggalah saya cuba mengamalkan minum minyak kelapa dara asli (VCOP). Alhamdulillah, kesannya positif dan air susu badan saya bertambah banyak. Si manja saya kini kelihatan lebih puas menyusu berbanding sebelumnya.

Seperkara yang ingin saya kongsikan dengan anda anak saya sehingga kini tidak mudah mengalami selsema atau demam seperti kebanyakan bayi lain.

Jadi saya mengesyorkan ibu-ibu di luar sana yang menyusukan anak,gunakanlah minyak kelapa dara untuk kesihatan diri dan si manja.

 
 

 

Testimoni : Resdung 


 “ Saya mula menyertai bioasli ini sejak pelan C dilancarkan sekitar bulan Feb 2009, dan hanya beberapa bulan menjadi stokis elite. Sepanjang pengalaman saya menjadi stokis ramai ahli yang berkongsi testimoni dengan saya dan saya sendiri, sekarang ini saya telahpun sembuh dari resdung yang saya alami sejak 20 tahun lalu dengan asbab Minyak Kelapa Dara. Sebelum ini, saya banyak minum dan makan ubat - ubatan untuk penyakit ini sehingga pada satu masa kesan dari pengambilan ubat -  ubat ini memberi beban kepada jantung saya. Tapi pada masa itu tiada pilihan, terpaksa juga makan. Dan Dengan Minyak Kelapa Dara ini Alhamdulillah, kata orang macam dapat satu kehidupan yang baru.

Tiap-tiap hari,selain makan, saya juga akan titiskan satu atau dua titis VCO ke dalam hidung sambil berbaring. Syukur dalam masa 3 hari telah ada kesan perbezaan pada hidung saya. Namun setelah sebulan saya amalkan VCO ini, saya rasa sekarang macam penyakit saya telah sembuh sepenuhnya. Terima kasih Minyak Kelapa Dara. ”

Nota : Resdung adalah penyakit yang berpunca daripada parasit yang di panggil Demodex. Dengan hanya melalui sentuhan sahaja sudah cukup untuk ia membiak dan merebak. Keadaan dari pembiakannya maka terjadilah simptom – simptom yang mengakibatkan mata, telinga, hidung, kulit muka, kepala menjadi gatal, rambut gugur, berjerawat, ruam, hidung tersumbat, nafas berbau, selsema, kerap bersin, hilang deria bau dan berpenyakit kulit. Rawatan hanya mampu mengawal dan mengurangkan masalah tersebut.

 
 

 

Testimoni : Kudis Buta Sembuh Dengan Minyak Kelapa Dara 

Ali, putera sulung Pengarah Urusan Bioasli baru-baru ini selamat pulang dari selesai mengerjakan umrah di Mekah. Sebelum beliau berangkat untuk mengerjakan umrah, bapanya berpesan supaya beliau membawa minyak kelapa dara (VCOP) untuk mencegah dan menghalang dari terkena penyakit yang mudah merebak. Bagaimanapun pesanan itu tak tertunai kerana kesibukan persiapan mungkin.

Seperti yang dijangkakan, beliau mendapat jangkitan pada bahagian kulit kaki. Dari rawatan yang diperolehi, doktor mengesahkan bahawa beliau terkena jangkitan kudis buta yang agak teruk. Semasa baru tiba dari Mekah penyakit tersebut telah merebak di banyak bahagian kulit kaki. Dengan semata-mata menggunakan VCOP (dengan menyapunya pada bahagian kulit yang terkena jangkitan sehingga basah pada setiap hari iaitu waktu pagi dan malam sebelum hendak masuk tidur) akhirnya terbukti VCOP sangat mujarab untuk mengatasi jangkitan kulit.

Selepas lebih kurang dua minggu penggunaannya, penyakit tersebut mula sembuh dan yang tinggal hanya kesan parut.

Jika VCOP ini digunakan berterusan, ia sebenarnya boleh menghilangkan parut yang terjadi akibat penyakit tersebut. Tetapi penggunaanya perlulah dengan teratur dan secara berterusan.

Nota :

Kudis buta adalah sejenis jangkitan kulit yang boleh berjangkit disebabkan oleh sejenis hama.Hama adalah sejenis makhluk seperti serangga yang membentuk laluan/terowong di bawah lapisan luar kulit. Hama bertelur di bawah kulit dan menghisap darah dari mangsanya. Kudis buta dijangkiti melalui sentuhan langsung kulit ke kulit. Semua orang tanpa mengira peringkat umur terdedah kepada jangkitan ini. Kudis buta yang menjangkiti haiwan tidak boleh menjangkiti manusia, ia hanya akan menyebabkan ruam.

 
 

 

Jangkitan Kuman Dalam Otak

Saya adalah surirumah sepenuh masa. Saya masuk Bioasli ini, pertama di sebabkan anak saya yang berumur 2 tahun lebih, menghidap jangkitan kuman dalam otak. Kedua kerana ingin menjana pendapatan sebab saya melihat Bioasli ini boleh pergi jauh. Tentang anak saya tu..sebelum ini saya mendapatkan rawatan moden untuk anak saya, tetapi kesannya kurang dan tidak banyak perubahan yang berlaku.

Apabila saya konsisten memberikan Minyak Kelapa Dara ini pada setiap hari, alahamdulillah sekarang banyak perubahan yang berlaku berbanding sebelumnya. Saya berharap penyakitnya akan sembuh sepenuhnya secepat mungkin.

Selain itu terima kasih kepada upline saya yang banyak membantu dan mengajar saya cara–cara membuat promosi melalui sosial networking dan sebagainya walaupun saya dan upline tidak pernah berjumpa. Kami hanya berhubung secara online menggunakan email dan yahoo messenger.

Terima kasih juga kepada Bioasli kerana mengeluarkan produk yang berkualiti, berkesan dengan harga produk yang sangat berpatutan.

 
 

 

Asma Kronik 

Salam..

Kisah benar dan rahsia terbongkar.

Kelebihan Minyak Kelapa Dara kepada penghidap Asma. Ikutilah kisah Maya. Maya seorang pelajar IPT yang merupakan pengidap penyakit asma sejak lahir dan kini umur Maya mencecah 24 tahun.

Namun, pada ketika ini penyakit asma yang Maya hadapi seolah-olah hilang dari hidup Maya dan sekarang Maya tidak lagi bergantung kepada Inhaler (Asthalin), dan  seolah – olah Maya lupa yang Maya adalah penghidap Asma Kronik. Kerana jika dahulu kemana – mana Maya pergi, Inhaler ini ibarat nyawa Maya.

Rahsianya, Maya mengamalkan minum minyak kelapa dara asli sejak bulan januari 2010 dan kesannya dapat dilihat dalam masa 3 bulan. Sebelum ni, ibu bapa Maya telah cuba pelbagai ubat untuk sembuhkan penyakit asma ni. Sebab Asma memang membantutkan kehidupan Maya dan terpaksa bergantung kepada ubat hospital seperti (nama pil asma: salbutamol). Tapi selama mana harus bergantung kepada pil yang pasti megandungi kandungan dadah tu???

Alhamdulillah. Lepas 3 bulan Maya mengamalkan minum minyak kelapa dara pagi dan petang setiap hari, Asma Maya semakin sembuh dan insyAllah, Maya berharap suatu hari Asma Maya akan sembuh sepenuhnya supaya Maya dapat pergi camping dan menjalani aktiviti lasak dengan jayanya.

Bagi anda yang menghidap penyakit Asma, atau saudara - mara anda, berusaha dan berikhtiarlah mencari penawarnya. Setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati. Kita berusaha, Tuhan yang menentukan.

P/S: Nikmat sihat hanya diketahui oleh org yg sakit.

 
 

 

Buasir 

Saya telah menghidap buasir kira - kira 20 tahun sehingga sampai satu peringkat, doktor terpaksa membuang dan memotong bahagian yang terkeluar di kawasan itu. Tetapi ia tidak berakhir di situ sahaja, kerana tiap kali semasa saya ke bilik air bahagian yang dipotong itu sering mengeluarkan darah. Macam - macam ubat dan herba yang saya makan, tetapi tidak berhasil. Kesanya tetap sama. Sehinggalah saya berjumpa dengan rakan saya waktu ketika sekolah dahulu yang menjalankan perniagaan Bioasli ini. Mula–mula rakan saya hanya menawarkan untuk saya menyertai Bioasli sahaja. Dan dikesempatan itu saya memberitahu beliau penyakit yang saya hadapi selama ini.

Selepas saya menyertai Bioasli, beliau berikan saya sebotol VCOHS. Saya minum pada hari pertama, perubahan yang sungguh menakjubkan dan tidak pernah terfikir di fikiran saya, bahagian yang dipotong itu tidak lagi mengeluarkan darah. Dan sehingga kini saya masih lagi mengamalkan minum VCOHS mengikut turutan penggunaan yang di berikan.

 
 

 

Resdung 

Penyakit resdung yang popular dikalangan masyarakat tempatan dikenali juga sebagai penyakit sinusitis dalam bidang perubatan. Diantara gejala-gejala yang kerap berlaku bagi pengidap resdung adalah batuk, gatal hidung,  kerap bersin, tidak bermaya dan tidak sedap badan. Hidung akan terasa berair dan tersumbat sedangkan badan akan terasa demam. Waktu pagi pengidap akan merasa sakit kepala dan akan merasa berat pada bahagian muka. Kadangkala  ia juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah. Diantara punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil yang dipanggil sinus.Komplikasi yang mungkin timbul dari penyakit resdung adalah selesema biasa yang melarat, berdengkur yang kronik, keadaan lelah yang semakin buruk, jangkitan pada tulang muka, sakit tekak yang kronik, jangkitan otak, jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata, jangkitan pada telinga dan tonsil terutama kanak-kanak serta alahan hidung atau hidung sensitif.

Menurut Dr Amir Izwan Mohamed Dahan, Pakar telinga, hidung, dan tekak Hosital Pusrawi, Kuala Kumpur, sekiranya resdung dibiarkan tanpa rawatan, ia boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.

Disamping pesakit resdung diurus secara yang baik, pengambilan Minyak Kelapa Dara samada Pure atau + Honey dalam pemakanan  akan dapat membantu daya tahan tubuh terhadap bakteria yang menyerang bahagian hidung dan rongga-rongga didalam tulang muka atau serangan virus yang berasal dari selesema biasa terhadap lapisan dalam hidung dan sinus.

Dari beberapa perakuan testemoni pengguna yang menggunakan /menyapukan  Minyak Kelapa Dara pada seluruh bahagian muka dan telinga, disamping mengamalkan meminumnya setiap hari, mendapati mereka tidak lagi mengalami sebarang tanda serangan berulang. Dan yang paling menggembirakan mereka ialah mereka tidak perlu lagi mengambil ubatan yang selama ini menjadi rutin bulanan mereka.

20 Tahun derita mengidap resdung.

Nama saya Ishak Bin Basiran, Pengasas syarikat Desaku Trading, Teknologi Desa Hijau Sdn.Bhd (kilang minuman jus ) dan Mudah Niaga Ent. (Kilang Elektronik ), bekas seorang jurutera kanan syarikat multinasional Jepun dan Korea. Saya mula mengidap resdung  secara ketara pada tahun 1986 (tingkatan 5). Diantara gejala awal ketika itu ialah selalu bersin pada waktu pagi , ketika cuaca sejuk dan terkena kipas angin. Memang memeritkan kerana saya terpaksa membawa saputangan atau kertas tisu setiap hari untuk mengelap lelehan hingus , mata gatal dan berair serta selalu sakit kepala , disamping nafas yang berbau, tidak menyenangkan. Keadaan tersebut berlanjutan semenjak tahun 1986 sehingga 1995).

Saya pernah berjumpa doktor pakar tekak, hidung dan telinga di sebuah hospital swasta di jalan pelabuhan Klang, beliau menyarankan supaya saya menjalani pembedahan tetapi saya tidak bersedia. Pada pertengahan tahun 1999 rakan saya, seorang guru memberitahu supaya saya mengambil sutikan diprospan di klinik swasta Sabak Bernam kerana beliau juga mengidap resdung dan selepas disuntik setiap 30 hingga 40 hari ianya dapat mengawal alahan resdung tersebut. Semenjak itu saya terus mengambil suntikan diprospan dari 18.11.1999 hingga 27.12.2005. Saya juga difahamkan oleh beberapa orang doktor tentang kesan sampingan akibat mengambil suntikan dicspousprin tersebut, Mereka menasihati  saya supaya  mencari ubat altenatif yang lain kerana kesan sampingan jangka panjang diprospan boleh mengakibatkan reput tulang, kerosakan pada buah pingang dan pancreas. Jika diambil secara berterusan selama bertahun-tahun boleh mendatangkan risiko mengidap darah tinggi dan kencing manis.

Saya pernah bertanya doktor apakah diprospan? Doktor menjelaskan diprospan ialah sejenis dadah steariods yang dihasilkan secara 'synthetic' bagi membantu menguatkan daya tahan penyakit di mana ia bertindak sebagai 'antibody'. Kenapa saya memerlukannya? Doktor memberitahu 'antibody' badan saya semakin lemah dan beliau menasihati supaya banyak memakan sayuran serta  berpantang beberapa jenis makanan laut untuk mengawal gejala resdung. Dalam pada itu berbagai ubat dan makanan kesihatan telah saya cuba, namun resdung  tetap tidak juga sembuh.

Lebih malang lagi ,setelah hampir 5 tahun mengamalkan suntikan, pada tahun 2003 saya disahkan mengidap darah tinggi      ( sistolis 105 dan distolis 150) . Doktor mewajibkan saya memakan ubat atnolol 50gm setiap hari bagi mengawal tekanan darah tinggi. Bayangkan betapa kecewanya saya, sedangkan bapa dan ibu saya sudah berumur 70 tahun lebih, tidak mengidap darah tinggi atau kencing manis.

Sekitar  awal tahun 2005 saya menghadapi satu lagi masalah keguguran rambut yang pastinya jika tidak di atasi, kepala saya akan jadi botak. Pusing keliling cari ubat, macam-macam petua dah cuba tetapi tidak berhasil. Akhirnya pada satu majlis kenduri kahwin di Sabak Bernam saya bertemu kawan lama yang suatu ketika dahulu berkepala botak (licin) tetapi kini sudah berambut walaupun masih jarang-jarang. Beliau mengesyorkan kepada saya menggunakan 'minyak kelapa' yang beliau gunakan dan hasilkan sendiri. Setelah 3 bulan mencuba, masalah rambut gugur jadi minima. Beliau telah mengajar saya cara membuatnya, alangkah terkejutnya saya rupa-rupanya minyak yang saya pakai itu ialah Minyak Kelapa Dara setelah saya bertanya dengan seorang Prof. Dr di satu ekspo bertempat di Kuala Lumpur walaupun ketika itu kualitinya agak kurang sedikit.

Bermula dari detik itu saya terus membuat kajian demi kajian dan berbagai percubaan untuk menghasilkan Minyak Kelapa Dara yang berkualiti tinggi kandungan lauric acid dan capric acidnya. Akhirnya saya berjaya menghasilkan minyak yang berkualiti lalu saya namakannya Minyak Kelapa Dara Bio-Asli.

Dari kajian dan pembacaan di internat terlalu ramai pakar-pakar kesihatan memperakui akan khasiat dan kehebatan bagi sesiapa yang meminum atau menggunakan Minyak Kelapa Dara. Ia akan membantu meningkatkan tahap metabolisma dan daya tahan penyakit. Manakala jika disapukan pada kulit tubuh boleh memembunuh berbagai jenis virus, bakteria, kulat dan protozoa. Malahan kulit akan menjadi lebih halus dan segar.

Bermula Oktober 2005 saya mengamalkan secara efektif meminum 2 sudu teh selepas sarapan pagi dan 2 sudu teh setelah makan pada waktu petang . Manakala  untuk kegunaan luaran saya  menyapukannya 2 kali sehari pada waktu pagi dan selepas sembahyang isyak pada waktu malam di seluruh kepala bermula dari dahi, pipi, hidung, telinga luar dan dalam serta rambut sehingga minyak mencecah kulit kepala.(jangan bimbang ia tidak berasa berlengas kerana molikul minyak Kelapa Dara sangat halus dan mudah menyerap ke dalam kulit. Anda akan berasa selesa dan segar seperti menggunakan air  tapi awas jangan terkena mata, agak pedih sedikit tapi tidak bahaya malahan jika anda sakit mata boleh gunakannya sebagai ubat mata ia akan membunuh kuman, untuk sakit mata seeloknya guna sebelum tidur malam).

Setelah tekun mengamalkannya, hasilnya sangat menakjubkan. Saya hampir tidak percaya penyakit resdung yang saya tanggung selama hampir 20 tahun kini menunjukkan tanda-tanda untuk pulih. Saya tidak perlu lagi mengambil suntikan dicspousprin yang kebiasaannya perlu saya ambil sekitar 30 hari ke 40 hari (sekali suntikan). bagi mengelakkan saya bersin berulang-ulang, badan menjadi gatal, keluar biji-biji halus seperti nasi yang berbau masam disekitar hidung, dahi ,dagu, celah cuping telinga dan kulit kepala manakala tekak, dan di dalam hidung akan  menjadi bengkak dan gatal serta berkahak berbau dan berwarna keperangan. Syukur kepada Allah s.w.t kerana menemukan saya penawar penyakit yang saya cari selama ini. Sesungguhnya Allah s.w.t Maha Besar dan Maha Berkuasa dan tiap-tiap sesuatu akan tunduk kepadaNya. Yakinlah setiap penyakit itu ada ubatnya hatta Aids melainkan kusta dan kematian.

Dengan iklas saya ingin berkongsi kegembiraan ini bersama anda semua. Alhamdulillah saya mendapati diri saya serasi dengan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli ini. Anda....... saya tidak pasti, tetapi tidak rugi jika anda mencubanya, malahan ia tidak menggandungi sebarang bahan toksin atau kimia yang banyak digunakan dalam ubat-ubatan moden. Minyak Kelap Dara ini 100% organik, tiada campuran lain.

Bagi tekanan darah tinggi yang saya alami, saya masih meneliti dan merekodkan bacaan tekanannya. Saya menjangkakan akan dapat melihat dan mengetahui keputusannya sekitar selepas 6 bulan pengambilannya (meminumnya). Sesungguhnya segala fakta yang saya paparkan adalah benar berlaku pada diri saya .Jika anda ragu ,anda boleh menghubungi saya di talian 03-32138046 -Ishak Bin Basiran.

Berikut ialah jadual tarikh saya mengambil suntikan diprospan :

cek kad klinik

 

Bil Tarikh Jarak Hari
1 18/11/99 0
2 22/1/2000 34
3 11/3/2000 48
4 27/4/2000 47
5 29/6/2000 63
6 26/8/2000 58
7 11/10/2000 46
8 25/11/2000 45
9 3/1/2001 39
10 8/3/2001 64
11 14/4/2001 37
12 26/5/2001 42
13 21/7/2001 56
14 15/9/2001 56
15 1/10/2001 16
16 11/12/2001 71
17 5/2/2002 56
18 23/4/2002 77
19 4/6/2002 42
20 14/7/2002 50
21 20/8/2002 36
22 15/10/2002 26
23 27/11/2002 43
24 12/1/2003 46
25 16/2/2003 35
26 26/3/2003 38
27 26/4/2003 31
29 20/5/2003 24
29 25/6/2003 36
30 Hilang Record Nil
31 Hilang Record Nil
32 Hilang Record Nil
33 2/10/2003 Nil
34 15/11/2003 44
35 31/12/2003 46
36 11/2/2004 42
37 9/3/2004 26
38 4/4/2004 26
39 10/5/2004 36
40 14/6/2004 35
41 Hilang Record Nil
42 Hilang Record Nil
43 Hilang Record Nil
44 10/10/2004 Nil
45 20/11/2004 41
46 25/12/2004 35
47 3/2/2005 40
48 12/3/2005 37
49 23/4/2005 42
50 28/5/2005 35
51 4/7/2005 37
52 18/8/2005 45
53 20/9/2005 33
54 16/11/2005 57
55 27/12/2005 41
 
 

 

Kes : Sakit Kulit -Serangan kulat yang kronik 

Penyakit yang di alami oleh saya merupakan sakit kulit yang teruk pada tangan dan badan, di mana kulit saya menjadi merah, merekah dan bersisik, saya juga mengalami kegatalan yang melampau dan apabila di garu kulit menjadi luka dan berdarah, malahan kekeringan kulit tersebut juga menjadikan kulit saya seolah-olah berdebu. Keadaan itu mengakibatkan kulit kelihatan agak menjelekkan.Bagi sesiapa yang melihat pada kali pertama pasti menyangkakan saya mengalami kecacatan kulit yang azali. Saya terpaksa menjemur tilam dan menggantikan cadar hampir setiap hari kerana apabila bangun dari tidur, hama yang jatuh dari kulit saya bertaburan seperti ular yang bersalin kulit. Penyakit yang saya alami menyukarkan saya untuk melakukan kerja harian, malahan ianya turut menggangu hubungan intim saya dan suami.

Buat makluman anda, symptom ini bermula pada 01/05/07 di mana saya mengalami kegatalan pada kulit tangan dan badan, symptom ini menyebabkan saya tidak selesa akibat kegatalan yang memeritkan.Di sebabkan itu saya mengambil keputusan untuk mendapatkan rawatan di klinik berhampiran, pada peringkat awal rawatan, pihak klinik hanya memberikan ubat untuk di minum dan disapu, akibat kegatalan yang  tidak berkurangan, pihak klinik memberi injectsion pada rawatan yang seterusnya. Akibat daripada penyakit yang semakin teruk, saya mendapatkan rawatan di klinik pakar sakit kulit swasta berhampiran, di sana saya juga diberi ubat untuk disapu,di minum dan injection. Namun ianya seolah-olah tidak memberikan sebarang kesan pada penyakit yang di hidapi. Saya meneruskan rawatan di hospital kerajaan, menurut doktor, saya mengalami alergik dari sejenis kulat, alergik itu mendatangkan kegatalan, kulit kering dan apabila di garu ianya membawa kepada luka kecil yang memeritkan, kekeringan yang teruk menyebabkan kulit bersisik dan berdebu. Pihak hospital juga hanya memberikan ubat dan injection sepanjang 3 sesi rawatan di sana.

Setelah berputus asa dengan rawatan moden saya mencuba petua-petua tradisional, kesannya tetap sama. Atas pandangan rakan-rakan saya pergi mendapatkan rawatan dari bomoh, hasil dari pertemuan dengan bomoh2 tersebut, mereka mengatakan punca yang sama iaitu terkena buatan orang, setelah di mandikan dengan pelbagai campuran air dan memperasap kemenyan pada setiap kali waktu senja, kulit saya tetap pada keadaan yang sama.Pada suatu hari, pihak desaku telah memanggil saya untuk datang ke syarikat, setelah mendengar rentetan kisah penyakit yang saya alami, pihak syarikat bermurah hati untuk memberikan sebotol percuma minyak kelapa dara pure (VCOP) untuk di cuba oleh saya., pihak syarikat menyarankan kapada saya agar meminum minyak tersebut 3 kali sehari dengan sukatan 1 sudu teh, minyak tersebut juga perlu kerap disapu untuk memastikan kulit tidak kering.

Pada minggu pertama penggunaan VCOP tersebut, saya mengalami gatal-gatal & pembengkakan pada kulit, pembengkakan itu menyebabkan kulit menjadi tegang, merekah dan sakit. Pada minggu ke dua, rasa gatal di kulit saya makin berkurangan dan tiada lagi kulit bersisik & berdebu. Pada minggu ketiga luka di kulit saya  semakin pulih dan tiada lagi rasa gatal. Pada minggu ke empat kesan parut akibat luka semakin hilang. Keadaan ini mengembirakan saya sekeluarga kerana aktiviti harian saya boleh di lakukan seperti biasa.Sehingga kini, saya terus menggunakan produk tersebut di samping menjaga pemakanan dan gaya hidup seharian.

 
 

 

Tiroid 

Saya pernah menghidapi sakit tiroid dan baru saja selamat melakukan pembedahan, setelah di benarkan pulang saya mengalami kegatalan di leher tatkala berpeluh, saya juga sukar untuk menelan makanan kerana kegatalan turut menyerang anak tekak saya,

Pada mulanya saya menyangkakan itu adalah kesan positif pembedahan, apabila kegatalan tidak berkurangansaya mula tertanya-tanya adakah saya sendiri yang tidak mengikut saranan doktor.

Akibat kegatalan yang berterusan walaupun telah mengikut nasihat pakar,  saya pergi ke desaku untuk mendapatkan produk Bio-asli iaitu Minyak Kelapa Dara + H.Sauda (VCOHS) yang dengarnya amat baik untuk kesihatan dalaman mahupun luaran Selepas minum VCOHS sebanyak 2 kali sehari dengan sukatan 1 sudu teh serta menyapu sedikit di kawasan yang bermasalah,  kegatalan di leher saya semakin berkurang dan lama kelamaan ianya menjadi pulih, malahan saya menjadi lebih bertenaga.Kini, saya merupakan salah seorang pembeli bulanan yang setia.

 
 

 

Kes : Sakit Darah Tinggi & Sakit Kepala 

Nama : Melvyn Colin ivan Storer
Alamat : 7 Apple grove Orchard Rood Hook Surrey
              KT9 1BE England UK

Penyakit : Tekanan Darah Tinggi dan sakit kepala

Saya mengalami masalah tekanan darah tinggi dan sakit kepala . Apabila saya melancong ke Malaysia, seorang rakan baik saya telah menceritakan tentang kelebihan Minyak Kelapa Dara yang sangat hebat tanpa sebarang campuran bahan kimia, dadah mahupun bahan pengawet. Apabila saya melayari website antara bangsa ,memang benar Minyak Kelapa Dara ini telah lama diamalkan oleh masyarakat Eropah dan Amerika malahan telah dicampurkan dengan bahan tertentu supaya ianya lebih sedap dan senang digunakan . Oleh itu saya memilih yang "original" produk minyak kelapa dara keluaran Bio-Asli.  Saya datang terus ke ibu pejabat syarikat untuk mendapatkan keterangan produk dari En. Ishak . Kali pertama meminumnya saya rasa agak pening kepala, lama kelamaan rasa seperti biasa sahaja. Secara pribadi apa yang saya ingin katakan ialah " Minyak Kelapa Dara Bio-Asli adalah tulen dan ianya sangat baik untuk kesihatan kita.

 
 

 

Kes : Badan rasa lemah jadi cergas 

Saya adalah seorang krew produksi perfileman tempatan, dan penglibatan saya dalam industri tersebut kini telah mencapai belasan tahun. Memandangkan tugas sebagai salah seorang krew, dan jadual penggambaran yang agak padat saya selalu keletihan, kekurangan tenaga dan sering kehilangan tumpuan.

 Tiga tahun kebelakangan ini saya selalu mengalami sakit badan. Diwaktu bangun tidur, bahagian kaki, terutamanya tumit terasa amat perit dan menyakitkan. Saya terpaksa mengambil masa dua tiga minit untuk menstabilkan dan meredakan sakit, sebelum boleh bergerak. Manakala selepas habis waktu kerja atau sebarang aktiviti riadhah seperti bermain bola, seluruh badan saya terasa sengal-sengal dan sakit dibahagian sendi-sendi.

 Mengambil beberapa produk jenama lain sebelum mencuba menggunakan produk minyak kelapa dara Bio-Asli. Menakjubkan……selepas mencuba minyak kelapa dara Bio-Asli, saya dapat rasakan bahawa semua gejala sakit yang saya alami semakin berkurangan. Badan terasa ringan dan pergerakan rasa lebih selesa.  Paling menggembirakan ada tanda-tanda berat badan saya semakin berkurang. Kini, saya sebagaimana juga pengguna lain sebelum ini yakin bahawa minyak kelapa dara Bio-Asli sesuai dan serasi dengan saya. InsyaAllah saya tidak akan berubah arah kepada produk lain.

Saya juga bersungguh-sungguh menaja downline sebanyak mungkin (Keahlian free) dan kini dalam masa yang singkat bilangan downline mencecah ratusan orang dan pendapatan saya dari program ini berbaloi, yang paling penting modal permulaan sekali sahaja cuma RM30.00 dari belian barang Bio-Asli.

 Saya dan ribuan pengguna lain telah mencuba dan mendapat khasiat serta manafaat, anda pula bagaimana……..? Hubungi saya jika anda berminat berkerjasama menjayakan program yang mudah ini.

 
 

 

KES : SAKIT-SAKIT BADAN  DAN BUASIR 

Bekerja di kebun kelapa dengan berbagai tugas sejak dari usia remaja. Semenjak enam tahun terakhir ini, bersama dengan isteri, beliau membuka industri kecil (membuat biskut) untuk musim-musim perayaan, disamping masih lagi melakukan kerja-kerja dikebun kelapa. Dengannya beliau menyara anak-anak seramai 2 orang dan seorang isteri. 

Sekitar pertengahan tahun 2006, beliau mengalami sedikit masalah kesihatan, cepat letih dan kurang bermaya untuk bekerja di kebun. Di waktu tertentu beliau terpaksa tidak pergi ke kebun kerana tidak bertenaga dan hilang semangat. Dengan umur beliau yang kian meningkat, beliau pada mulanya beranggapan bahawa masalah tersebut adalah gejala peningkatan usia tua. Banyak jenis ubat yang telah dicuba. Akhirnya mencuba Minyak kelapa dara + habbatus sauda’ Bio-Asli, DesaKu.

 Sesuatu yang agak memeranjatkan, pada minggu pertama mengkonsumsi minyak kelapa dara + habbatus sauda’, beliau mengalami pendarahan semasa membuang air besar. Bagaimanapun beliau masih meneruskan mengkonsumsi minyak berkenaan, botol pertama. Dalam minggu kedua, pendarahan tidak berlaku lagi. Apa yang menggembirakan beliau, tenaga dan semangat beliau kembali datang, dan beliau mampu bekerja kuat dikebun dan dengan waktu yang panjang. 

Sekarang masih mengkonsumsi minyak kelapa dara + habbatus sauda’. Beliau dan juga kami di Desaku  berharap agar kesihatan beliau berterusan dengan asbab khasiat minyak kelapa dara + habbatus sauda’, khazanah dari alam ciptaan Tuhan. J

 
 

 

 Buasir 

Saya telah menghidapi penyakit ini sejak 5 tahun yang lalu, mengikut pakar kesihatan, membuang air besar setiap hari terutamanya di waktu pagi memang di galakkan untuk memastikan kesihatan tubuh kita, ini kerana toksid dalam badan dapat di keluarkan ketika proses perkumuhan berlaku. Namun bagi saya ianya seumpama mimpi ngeri  kerana saya terpaksa mengalami kesakitan ketika membuang air besar..

Saya pernah mendengar petua bagi memudahkan kita membuang air besar ialah dengan meminum minyak, untuk meminum minyak yang sedia ada saya terpaksa berfikir 2 kali kerana bimbang dengan kadar kolestrol yang terdapat dalam minyak masak, akhirnya setelah membaca parincian mengenai kandungan minyak kelapa dara keluaran Bio-Asli, saya mengambil keputusan untuk mencuba produk tersebut. Syukur kehadrat illahi kerani panyakit saya sudah pulih. Saya tetap meneruskan amalan meminum Minyak Kelapa Dara + H.Sauda (VCOHS) sehingga kini, kerana selain dari memulihkan penyakit buasir, sistem imunasi tubuh saya juga menjadi bertambah baik.

Setelah mengalami hasil yang memuaskan saya turut mengesyorkan kepada seorang m.cik dimana menantunya juga menghadapi masalah yang sama, selepas beberapa minggu, m.cik tersebut telah menghubungi saya untuk mengucapkan terima kasih.

 
 

 

 Buasir 

Ustaz Samsudin dilahirkan pada tahun 1942 di Sg Besar.  Dalam usia mencecah 60-an beliau mengalami masalah sakit dada @ kesukaran untuk bernafas. Beliau juga sering pengsan & pitam. Akibat daripada kejadian pitam & kesukaran bernafas yang berulang kali itu, beliau mengambil keputusan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan di Institut Jantung Negara (IJN). Keputusan pemeriksaan mengesahkan, bahawa beliau sebenarnya menghidap penyakit lemah jantung iaitu kegagalan jantung berfungsi dengan baik kerana urat di sistem jantung   bermasalah. Empat urat utama iaitu Superior vena cava,  Inferior vena cava, pulmonary atery & pulmonary vein telah tepu. Buat makluman anda setiap urat ini bersambung dengan INJAP SABIT, INJAP TRIKUSPID & INJAP BIKUSPID. Kegagalan urat untuk berfungsi akan menyukarkan pengaliran darah beroksigen & tidak beroksigen diantara jantung dan seluruh bahagian tubuh badan yang lain. Seperti yang anda sedia maklum pengaliran darah yang bersistematik adalah perlu untuk memastikan sistem badan yang lain mampu berfungsi dengan baik.

Lantaran itu, pada tarikh 22.12.05, beliau telah menjalani pembedahan dengan mengambil urat kaki kanan bagi menggantikan 4 urat utama jantung beliau. Pembedahan tersebut AlhamdulilLah telah berjaya, manakala masalah sesak nafas dan sakit dada dapat juga diatasi. Walau bagaimanapun keseluruhan anggota badan masih agak lemah dan pucat. Berat badan beliau sehingga bulan Oktober 2006 hanya sekitar 46 kg. AlhamdulliLah setelah meminum Minyak Kelapa Dara + Habbbatus Sauda  (VCOHS), 1 sudu setiap pagi dan 1 sudu setiap petang selam 2 bulan, selera makan meningkat dan badan terasa lebih segar serta lebih bertenaga. Kini pada Februari 2007 berat badan Utz. Samsudin telah meningkat ke 51 kg. Wajah beliau yang sebelum ini kuning pucat, bertukar lebih bermaya dan ceria seperti yang dipaparkan dalam gambar.

 
 

 

 Jeragat & kesan campak 

 

Makcik Sawiah pada mulanya ingin membeli produk kecantikan wajah (untuk menghilangkan jeragat) di salah satu butik kecantikan  terkenal. Sementara menunggu giliran beliau bersembang dengan sorang wanita, wanita itu bersembang mengenai parut kesan demam campaknya pulih dengan menggunkan minyak kelapa dara keluaran bio-asli, wanita itu mebuktikan kata-kata beliau dengan menunjukkan kesan parut yang semakin pudar, mendengar hal iaitu mak cik sawiah mencari kesempatan untuk ke syarikat desaku bagi mendapatkan produk tersebut, setelah menggunakan produk tersebut ternyata kata-kata wanita itu benar belaka, masalah jeragat semakin berkurang dan semakin hilang dengan penggunaan minyak kelapa dara Bio-Asli.

 

 
 

 

Kes : Sakit Psiorosis ( genetik )- Kulit menjadi bertompok seperti kurap  & gatal 

 

Pengguna merupakan salah seorang pendidik di daerah sabak bernam, beliau telah sekian lama (dari kecil)  mengidap sejenis sakit kulit dari genetik yang bermasalah ( lebih 20 tahaun).  Beliau telah menemui ramai doktor pakar kulit untuk mungubati penyakit beliau.

Sewaktu menerima rawatan di   Hospital Besar KL bahagian sakit kulit, pakar mengesahkan beliau mengalami sakit genetik, penyakit berpunca genetik memang diketahui umum agak sukar untuk di sembuhkan. Selepas itu beliau membuat rawatan susulan di hospital kerajaan GH KL, beliau telah dihantar untuk rawatan alternative, di sana beliau telah bertemu dengan Dr.Kadir B. Hussin, Dr.kadir menjelaskan symptom yang berlaku pada penghidap penyakit psicrosis ialah kulit berkerak, menebal, kering dan mengelupas,

 Ketika mendapat rawatan dari Dr.kadir beliau telah memberikan 1 botol minyak dan menyarankan agar ianya diminum 2 kali sehari dan disapu pada bahagian yang bermasalah. Pada peringkat awal penggunaan kulit yang berkerak bertukar  menjadi merah, lama-kelamaan ianya menjadi semakin kecil dan akhirnya dengan penggunaan yang rutin, kurap beliau semakin pulih. Setelah perubahan yang menakjubkan ini beliau bertanyakan apakah minyak ajaib yang telah di berikan tersebut, rupa-rupanya minyak tersebut hanyalah minyak kelapa dara.

 

 
 

 

Kes : Kurang Bertenaga (Tarikh : 5/03/2007) 

 

PERAKUAN :  Pada mulanya saya menyertai Desaku Bio-Asli hanya suka-suka, kerana keahliannya percuma, mendapat laman web (juga percuma), disamping kemudahan dalam berurusan melalui sms dan internet. Bagaimanapun saya cuba menggunakan produk kelapa dara + habbatus sauda’, mengikut peraturan yang disebutkan. Selepas habis 1 botol, banyak masalah yang saya hadapi selama ini, terasa beransur-ansur pulih. Kalau dahulu saya hanya mampu membaca Al-Quran secara berlagu sekitar 10 minit, tapi kini saya mampu membaca lebih lama, sehingga mencapai sekitar 30 minit tanpa henti. Suara terasa bersih, pernafasan lancar dan sangat melegakan. Sementara pembuangan najis juga selesa serta lancar dan bahagian kulit yang saya sapukan dengannya juga menunjukkan perubahan, semakin halus dan gebu.

 Sebagaimana lelaki lain, saya juga tidak terkecuali dari mencuba minyak power 31…….“ huuuuh ”.……itulah gambaran kehebatannya. Sukar untuk menterjemahnya dengan kata-kata. Namun secara mudahnya saya ingin nyatakan pelayaran lebih jauh, sementara nakhoda bersama kelasinya sampai ke destinasi dengan ukiran senyum penuh makna gambaran satu kemuncak kepuasan yang tidak terhingga.

 Alhamdulillah…..secara jujur, saya bersyukur, dapat bertemu produk yang sesuai untuk kesihatan dan untuk keharmonian rumahtangga. Kini saya menjadi stokis Desaku Bio-Asli, bagi tujuan menjana pendapatan, dan yang terpenting, sebagai memenuhi tuntutan FARDHUN KIFAYAH masyarakat Islam setempat.

 Kepada sesiapa yang ingin maklumat dan ingin menjadi ahli Desaku Bio-Asli boleh juga berhubung dengan saya.

 

 
 

 

Penyakit : Batuk & Sukar Bernafas 

 

Pada asalnya ayah saya merupakan seorang yang sihat walaupun umurnya sudah agak berusia, namun selepas jatuh dari katil, kesihatan ayah saya agak terjejas, beliau sering batuk dan mengalami kesukaran untuk bernafas, menurut ayah saya ketika jatuh sikunya telah terhentak pada rusuknya, beliau juga merasa sakit di kawasan yang terhentak itu setiap kali batuk. Selepas mendengar cerita ayah, saya dan isteri membawa ayah untuk membuat pemeriksaan lanjut di hospital, alhamdulillah tiada keretakan atau kecederaan di bahagian tersebut,

Selepas sesi rawatan di hospital keadaan ayah saya tetap tidak berubah, teringat cerita tentang kehebatan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli dari seorang teman, saya terus menelefon pihak syarikat dan bertanyakan produk yang sesuai, mereka mencadangkan saya menggunakan Minyak Kelapa Dara + H.Sauda (VCOHS), pada peringkat awal pengguanaan ayah saya tetap batuk, bezanya cuma batuknya tidak seperit dulu dan sakit di rusuk yang terhentak juga turut berkurangan, kesan dari penggunaaan yang rutin kesakitan ayah saya pulih hampir sepenuhnya malahan ayah saya lebih ceria dan bertenaga dari sebelumnya.

 

 
 

 

Kes : Kudis yang teruk 

 

Anak saya berumur 8 tahun. Kegemarannya memancing ikan dan mencari 'spider' untuk peliharaan. Keadaan ini mendedahkannya kepada risiko gatal dan sakit kulit. Januari 2006 ia mengalami kudis yang agak teruk pada betis dan peha. Seperti yang dimaklumi oleh semua orang ubat yang biasa terdapat di pasaran hanyalah ubat sapu dan krim...... tak tau berapa puluh jenis yang telah saya gunakan untuk anak saya. Akhirnya  seorang kawan  mencadangkan saya untuk mencuba minyak kelapa dara (Pure) sebagai ubat sapu. Kini (19hb Jan 2006) kudis anak saya telah sembuh, dan saya tidak perlu berbelanja lebih untuk ubat-ubatan lain, dan penggunaannya (minyak kelapa dara) pun sangat menjimatkan.

 

 
 

 

Kes : Bintik-bintik merah dan gatal gigitan nyamuk.

 

Sepintas, tempat tinggal saya adalah sebuah kampung yang kebanyakan tanah persekitarannya adalah terdiri dari kebun kelapa atau kelapa sawit. Keadaan redup dalam kebun tersebut menjadi habitat kegemaran nyamuk. Gigitan nyamuk adalah satu perkara yang mustahil untuk dielakkan, samada siang atau malam. Kadang-kadang gigitan nyamuk tersebut meninggalkan kesan bintik-bintik merah dan menjadikan kulit sentiasa gatal. Keadaan tergaru-garu membuat saya kadang-kadang merasa malu. Mujur terlintas difikiran saya untuk mencuba Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) yang ada dalam simpanan ayah, sebagai ubat sapu. Kini saya lega, kegatalan serta kesan gigitan nyamuk tidak lagi menjadi masalah saya. Lebih menarik lagi kulit saya kelihatan halus dan segar semula.

 

 
 

 

Kes : Ruam kulit yang teruk 

 

Anak saya berumur 9 bulan mengalami ruam pada kulit yang teruk. Seluruh anggotanya dipenuhi ruam dan ia sentiasa dalam kegatalan. Keadaannya bertambah parah bila ia berpeluh. Waktu malam ia sentiasa merengek atau menangis yang mengakibatkan saya suami isteri tidak dapat tidur, dan terpaksa bergilir berjaga untuk melayaninya. Keadaan berlanjutan beberapa minggu dan segala ubat sapu dan krim yang saya beli samada dari farmasi dan klinik tidak mendatangkan apa-apa kesan. Akhirnya seorang jiran yang prihatin dan tersedar akan tangisan anak saya yang berterusan waktu malam mengesyorkan saya untuk menggunakan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) sebagai ubat sapu. Alhamdululillah syukur selepas dua hari ruam kulit anak saya hilang samasekali.

 

 
 

 

Kes : keguguran rambut 

Saya seorang  peniaga. Banyak sudah wang saya laburkan untuk perniagaan saya. Masalah datang bertimpa-timpa, seakan tiada kesudahannya. Namun bayang-bayang untung dan kejayaan masih tidak kelihatan. Disamping perniagaan  banyak perkara lain yang terpaksa saya fikirkan, termasuk keluarga dan anak-anak yang bertebaran tinggal di asrama (termasuk pembelajarannya, perbelanjaannya, serta keselamatannya). Kadang-kadang tidur tidak nyenyak dan selalu terganggu  oleh mimpi-mimpi yang menekan perasaan. Pada peringkat awal kesan ketara yang saya alami ialah  rambut secara keseluruhannya menjadi halus seperti rambut bayi diikuti keguguran rambut yang teruk. Cuma dengan sekadar usapan pada kepala sudah cukup untuk rambut saya gugur. Akhirnya saya dapati bahagian atas kepala saya sudah mula kelihatan kulit, dengan rambut yang sudah terlalu jarang. Risau dengan keadaan tersebut saya berikhtiar mencari penawar. Mujur saya terjumpa Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure dan + Honey) Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) saya sapukan di kepala setiap malam sebelum tidur dan minyak kelapa dara + madu saya minum satu sudu setiap hari. Kini masalah rambut gugur saya telah selesai dan secara keseluruhannya rambut saya sudah segar kembali sepertimana ketika saya remaja dahulu - rambut semakin lebat serta hitam bersinar kembali.

 

 
 

 

Kes : Sakit Jantung 

TESTIMONI & KES DALAM PENGENDALIAN PROF. JON J. KABARA

Prof. Jon J. Kabara head of Biochemistry and Pharmacologi of Michigan State University.

Berikut adalah kenyataan Prof. Jon J Kabara terhadap pesakit jantungnya.

 “ Maria, seorang penghidap sakit jantung, diberitahu oleh doktor pakarnya, (ahli kardiologi) bahawa dia hanya mempunyai masa sekitar lima tahun untuk hidup. Diantara salah satu gejala umum sakit jantungnya adalah cardiac arrhythmia, dimana degupan jantungnya berlaku tidak teratur. Arrhytmianya begitu parah sehingga doktor mendesak agar dia memasang pacemaker yang diimplan atau di tanam di dalam dadanya. Dia menolak kerana masih ingin mencuba beberapa kaedah yang lebih alami, tetapi gejalanya tetap sama bahkan semakin buruk. Saya memberitahunya tentang minyak kelapa dara dan dia mulai mengkonsumsinya seperti suplemen lain. Diminum 4 sudu makan setiap hari. Hasil pada hari pertamanya dia melapurkan bahawa arrhytmianya menurun sebanyak 50%. Dia memberitahu dan mengakui bahawa keadaan ini merupakan degup jantung yang paling rendah dan perlahan yang pernah dia rasakan  sejak sekian lama. Dia memperakui bahawa dia tidak pernah menemui sebarang ubat sedemikian baiknya. Sehingga kini dia terus mengkonsumsi minyak kelapa dara dan jantungnya berfungsi dengan secara lebih normal ”.

 

 
 

 

Kes : Sakit kulit (ruam) 

Saya seorang jurutera lulusan sebuah universiti Jepun. Isteri saya juga seorang warga negara Jepun yang sangat peka tentang pemakanan dan ubat-ubatan dalam keluarga. Sedapat mungkin segalanya mestilah benar-benar dari hasilan organik. Terbaru anak kecil saya mengalami ruam pada kulit. Isteri saya enggan memberikan ubat sapu yang saya perolehi dari klinik berhampiran. Saya bimbang, kalau penyakit kulitnya bertambah parah. Mujur saya menemui Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) yang sesuai dengan cita rasa dan kehendak isteri saya. Hasilnya tidak mengecewakan.

 

 
 

 

Kes : Kurap Yang Teruk  

Saya merupakan salah seorang stokis Bio-Asli dan mempunyai seorang anak buah yang mengalami sakit kurap di leher, telinga dan kepala. Saya berasa segan kerana saya mempromosikan produk Bio-Asli kepada orang ramai sedangkan anak buah saya sendiri menghidap sakit kurap yang teruk.

Suatu hari, saya pergi untuk berjumpa dengannya, lalu saya berikan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) kepadanya untuk disapukan di tempat-tempat kurap yang dideritainya.

2 hari kemudian, dia datang berjumpa dengan saya dan menunjukkan leher, telinga dan kepalanya yang sebelum ini terdapat kurap yang teruk, kelihatan licin. Saya berasa amat terkejut melihat keadaannya dan dalam masa yang sama, saya berasa gembira dan bersyukur melihat keadaannya yang semakin pulih. Namun, saya agak terkilan kerana tidak sempat mengambil gambar keadaan kulitnya sebelum menggunakan MKD Bio-Asli untuk dikongsikan bersama orang ramai.

 

 
 

 

Kes : Migrain 

Seorang pelanggan yang bernama Syed telah lama menderita sakit migrain iaitu sejak 5 tahun yang lalu. Sakit migrain yang dialaminya sangat mengganggu tugas dan aktiviti sehariannya.

Apabila Syed mendapat tahu tentang produk MKD Bio-Asli, beliau mengambil keputusan untuk mencuba produk MKD Bio-Asli dari stokis yang berdekatan iaitu Haji Mastor dari Kapar, Perak dan telah mendapatkan produk tersebut setiap bulan. Ketika ditanya mengapa Syed membeli produk tersebut setiap bulan, beliau menerangkan bahawa keadaan penyakit yang dialaminya sangat teruk dan ini adalah sebagai satu ikhtiar beliau untuk sembuh. Beliau telah mengambil MKD + Habbatus Sauda' 1 sudu pagi dan 1 sudu malam tetapi keadaan penyakitnya tidak menunjukkan sebarang perubahan positif. Justeru itu, beliau telah menambah dos dengan meminum 4 sudu MKD + HS pada waktu pagi dan 4 sudu pada waktu malam.

Beliau berasa agak terkejut apabila sakit migrainnya langsung hilang, seperti suatu keajaiban telah berlaku. Beliau berasa sangat bersyukur ke hadrat Illahi kerana sudah pulih daripada penderitaan itu. Kini, beliau tetap  mengamalkan pengambilan MKD + HS sebagai makanan tambahan.

 

 
 

 

Kes : Allergic 

Rakan satu pejabat saya mengidap allergic terhadap makanan laut. Setiap kali makan makanan laut, muka beliau akan membengkak sehingga rasa ingin pitam. Justeru itu, saya telah memperkenalkan produk Desaku Bio-Asli iaitu Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda dan menyarankan agar beliau minum produk tersebut mengikut sukatan yang telah ditetapkan. Selepas seminggu menggunakan produk tersebut, muka beliau membengkak kesan tindak balas yang berlaku. Selepas 2 minggu, bengkak di muka beliau mulai berkurangan sedikit demi sedikit sehingga pulih sepenuhnya. Setelah berjaya menghabiskan sebotol produk tersebut, kawan saya cuba menguji keberkesanan produk. Beliau telah makan makanan laut iaitu kerang untuk melihat kesannya. Hasilnya, beliau mendapati bengkak yang selalunya terjadi di bahagian muka hanya terdapat di sekitar mata sahaja. Satu perkembangan yang positif. Justeru itu, beliau meneruskan amalan minum Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda. Alhamdulillah, kini beliau sudah boleh makan makanan laut dan tidak mengalami allergic seperti yang dialami sebelum ini.

 

 
 

 

Kes : Bersunat 

Saya berusia 7 tahun. Baru-baru ini (ahad, 9/12/2007), saya telah bersunat. Bagi merawat keadaan saya, kakak saya telah mencadangkan agar saya menyapu Minyak Kelapa Dara Asli pada kemaluan saya. 2 hari pertama, saya hanya mampu baring dan masih lemah. Pada hari ketiga, saya sudah boleh bergerak pantas. Seterusnya, 5 hari kemudian iaitu pada hari Jumaat saya sudah boleh memakai seluar dan dapat menaiki basikal pada hari Sabtu (genap seminggu bersunat).

 

 
 

 

Kes : Penyakit dalaman (sering lemah dan letih) 

Saya mengidap penyakit dalaman iaitu badan lemah, sering letih, kerap mengeluarkan kahak dan mengalami keguguran rambut. Saya disarankan mencuba produk Minyak Kelapa Dara Bio-Asli iaitu Minyak Kelapa Dara + Habbtus Sauda. Sejak menggunakan produk ini, kesihatan saya bertambah baik. Badan saya lebih bertenaga dan saya juga tidak lagi mengalami keletihan seperti sebelumnya. Alhamdulillah, saya bersyukur dengan keadaan ini. Kini, saya terus menggunakan produk ini setelah mengalami sendiri keberkesanannya.

 

 
 

 

Kes : Darah Tinggi dan Kencing Manis 

Saya merupakan pengidap darah tinggi dan kencing manis yang agak kronik. Saya telah disarankan agar mencuba kapsul Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda keluaran Desaku Bio-Asli. Seminggu selepas menggunakan produk ini, kesan yang saya alami adalah badan saya mengalami kegatalan. Walaubagaimanapun, selepas itu kegatalan yang saya alami mula berkurangan. Penyakit kronik iaitu kencing manis dan darah tinggi yang saya alami juga semakin berkurangan.

 

 
 

 

Kes : Kencing manis 

Saya mengidap kencing manis yang agak teruk sehingga suntikan insulin juga tidak mampu mengurangkan penyakit saya. Lebih daripada itu, saya terpaksa menggunakan pampers kerana saya tidak sedar dan tidak terasa setiap kali ingin membuang air. Justeru itu, anak saya menyarankan agar saya mencuba produk Minyak Kelapa Dara Bio-Asli. Saya telah mengamalkan menelan kapsul Minyak Kelapa + Habbatus Sauda dengan sukatan 3 kali sehari. Alhamdulillah, setelah menggunakan produk ini, keadaan saya bertambah baik. Saya juga dapat menguruskan diri sendiri tanpa perlu memakai pampers lagi.

 

 
 

 

Kes : Penyakit lutut 

Saya merupakan seorang pensyarah di Politeknik Sg. Lang, Sabak Bernam. Saya telah balik ke kampung di Batu Pahat, Johor pada bulan puasa yang lepas dan telah berjumpa dengan seorang pakcik saya. Pakcik saya ini mengidap penyakit lutut. Biasanya apabila melakukan solat tarawikh, beliau akan melakukan solat sehingga rakaat ke-4 dan kemudian terus duduk kerana penyakit yang dialaminya. Tetapi pada kali ini, saya agak terkejut apabila melihat beliau dapat meneruskan solat tarawikh sehingga 20 rakaat seterusnya menyambung solat witir 3 rakaat. Saya bertanya beliau tentang keadaan tersebut dan beliau menjelaskan bahawa beliau telah menggunakan produk dari Desaku Bio-Asli di Sabak Bernam iaitu Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda. Saya terkejut apabila mendengarnya kerana lokasi syarikat yang berhampiran dengan tempat tinggal saya. Selepas Raya, saya pergi ke syarikat Desaku Bio-Asli bagi mendapatkan produk tersebut.

 

 
 

 

Kes : Masalah Ginjal / Kencing Tak Lawas 

Saya merupakan seorang pemandu dan ianya membuatkan saya sering balik lewat malam. Kerja yang berat dan kurang tidur menjadikan badan saya sering letih dan lesu, saya juga sukar untuk bangun pagi, Jari saya juga menjadi pecah-pecah akibat mengangkat barang yang berat, selain itu tumit saya turut pecah malahan buku lali saya menjadi kematu. Yang lebih merisaukan saya ialah saya menghidapi penyakit kencing tidak lawas.

Keletihan yang saya alami menjadikan tangungjawab saya sebagai suami menjadi sedikit terabai, hubungan saya dan anak-anak juga agak renggang. Lama-kelamaan saya sedar bahawa saya mesti menjaga kesihatan saya untuk memastikan keluarga saya sentiasa bahagia.

Dengan mendengar perbualan dari rakan-rakan mengenai khasiat minyak kelapa dara Bio-Asli saya terus membeli Minyak Kelapa Dara + H.Sauda keluaran syarikat ini. Selepas meminum minyak tersebut saya mendapati saya tidak lagi mengalami kencing tidak lawas, badan semakin sihat dan bertenaga, tidak lagi mengantuk ketika memandu, tidur lebih lena & kemampuan seksual saya juga semakin meningkat. Selain dari minum saya turut menyapu minyak kelapa dara + h.sauda (VCOHS) di kulit saya yang bermasalah, Alhamdulillah jaringan kulit saya semakin pulih dan tiada lagi bahagian yang pecah-pecah.

 

 
 

 

Mak Teh, Kuantan- Asma 

Dulu Mak Teh lelah. Mak Teh risau kalau musim hujan, atau pun jika cuaca terlalu panas. Kalau udara berdebu lagi susah. Kalau kena serangan…..parah. Kena pergi hospital, untuk bantuan pernafasan.

 

Sejak Mak Teh ambil Minyak Dara Habbatus Sauda’, kalau hujan, cuaca panas, atau keliling berdebu  pun  dah tak pe…  harap-harap dah OK… lah lepas ni

 

 
 

 

  Testimoni LVCO

Saya Abu Bakar bin Omar berasal dari Air Hitam,Kedah. pada 22hb Ogos yang lalu saya telah terlibat dalam satu kemalangan jalanraya dan telah dimasukkan ke hospital, luka saya teruk dikaki dan diwajah saya seperti yang dilihat diatas, banyak orang berkata wajah saya akan berparut selamanya. saya tidak berputus asa. Alhamdulillah selepas saya menggunakan krim LVCO, perubahan ketara dapat dilihat dalam masa empat hari saya menggunakannya. selepas sebulan inilah hasil yang saya dapat pada wajah saya. krim ini dapat menyembuhkan luka diwajah saya dengan cepat sekali. saya mengucapkan terima kasih kepada pihak syarikat kerana mengeluarkan barangan yang betul-betul power dan bermutu...

 
 

 

Khairul Anwar Bin Abd Halim-Tonsil bengkak 3 tahun

 

 

Apakah itu Tonsil?

Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel dipanggil limfosit yang penting untuk bertindak melawan penyakit. Terdapat 3 jenis tonsil yang terdapat di rongga mulut:-

1. Adenoids - tonsil yang terletak di belakang hidung
2. Lingual tonsils - tonsil di belakang lidah
3. Palatine tonsils - tonsil di tekak.

3 tahun merana tonsil membengkak,beribu ubat telah di telan,beratus pakar telah di temui tetapi hasilnya tetap sama. Tidak sanggup untuk menjalani pembedahan,saya mencari alternatif dengan melayari website-website yang menawarkan produk-produk herba dan saya menemui website Bioasli,minyak kelapa dara. Di dalam website ini pelbagai kebaikan dan kelebihan minyak kelapa dara di nyatakan tetapi saya masih tidak yakin dek kerana trauma dengan hasil ubat-ubat sebelumnya yang turut menyatakan beribu kebaikan tetapi tetap tidak mendatangkan hasil. Saya mengambil nombor stokis dan mencari stokis berkenaan di facebook dan menghantar mesej bertanyakan minyak kelapa dara. Setelah beberapa hari dan sesi soal jawab berjalan,saya nekad mencuba Minyak Kelapa Dara Asli(VCOP) dan mengamalkan minum 5 kali sehari seperti yang di cadangkan oleh stokis itu. Alhamdulillah,dalam hanya masa 7 hari tonsil yang membengkak telah menyurut dan saya sudah boleh membau makanan dan tidak berasa sakit apabila menelan makanan. Kini saya amat yakin dengan produk keluaran Bioasli terutamanya Minyak Kelapa Dara Asli. Betul-Betul POWER!!!

 Testimoni Gastrik - Adeh Wirna Bte Hussein (Melaka)

 Stokis Bioasli SB 592 (019-3878004)

Dulu saya gastrik, selalu masuk wad. Sejak saya ambil Minyak Kelapa Dara, Alhamdulillah, gastrik saya dah sembuh sekarang. Dalam masa yang sama, kulit jadi bertambah halus. Rasailah dunia yang berbeza dengan produk Bioasli... Cuba dulu, baru tahu.. Berbaloi beb..

 
 
 Testimoni Thyroid - Rahimah Bt Ismail

 ID Ahli : umiab

Mula amalkan Kapsul Minyak Kelapa Dara pada bulan Ogos 2011. Sekarang saiz thyroid sudah kecil dan tidak lagi mendapatkan rawatan doktor. (dah tak ambil ubat doktor). Sebelum amal Kapsul Minyak Kelapa Dara, doktor kata mungkin perlu dibedah tapi setelah ambil Kapsul Minyak Kelapa Dara, kerisauan mengenai pembedahan mula hilang kerana saiz thyroid mengecil & nampak hampir sembuh.

Masih mengamalkan Kapsul ini, darah tinggi kembali normal. Dulu alami kesukaran untuk buang air besar kesan dari barah usus(dah jalani pembedahan bahagian perut) dan makan kena berpantang. Setelah ama Kapsul ini, mudah untuk buang air besar dan boleh makan makanan yang dulunya berpantang.

Kesan dari barah usus menyebabkan perut membesar, tetapi sekarang saiz perut kembali normal dan bertambah sihat & kuat setelah mengamalkan Kapsul Minyak Kelapa Dara ini.

 
 
 Testimoni Buasir

 Puan Bastiah Bt Yahya (013-2666451)

Assalamualaikum.. ini adalah kisah benar seorang ahli Bioasli Puan Bastiah, seorang suri rumah tangga sepenuh masa mempunyai 3 orang anak. Beliau seorang pesakit buasir tegar, sudah bertahun-tahun lamanya. Penyakit yang dihadapi sehingga peringkat kritikal, ianya membengkak dan berdarah apabila membuang air besar. Setiap hari tidak selesa kerana menahan sakit apabila hendak duduk dan membuat kerja rumah, penyakit buasir beliau sudah ditahap perhatian doktor untuk dibuat pembedahan.

Bermulanya pencarian penawar penyakit buasir beliau di internet. Setelah membaca khasiat Minyak Kelapa Dara, beliau cuba mendapatkannya. Sehinggalah beliau berjumpa dengan seorang stokis SB 1080 (019-2480540) usahawan bioasli untuk mendapatkan produk bioasli. Bermula dengan mencuba Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda (VCOHS) secara konsisten setiap hari, syukur Alhamdulillah setelah mencuba minum dan sapu dibahagian yang sakit dalam masa seminggu kesakitan yang ditanggungnya selama  ini telah hilang dan bengkak sudah mengecut serta keadaan beransur-ansur pulih dan sekarang sudah dikira normal. Setelah itu, beliau cuba untuk mempromosikan produk Minyak Kelapa Dara keluaran Bioasli kepada saudara-mara dan rakan-rakan.

Selain itu, Puan Bastiah menyatakan di Bioasli dapat menjana pendapatan sampingan dengan cara membuat promosi melalui web dengan sistem Global yang disediakan oleh Bioasli sambil menjaga kesihatan.

Terima kasih juga kepada Bioasli kerana telah mengeluarkan satu produk yang sangat unik, hebat & berkesan dengan harga yang sangat berpatutan mampu dibeli semua orang.

 
 
 Kambing Sihat Dengan VCOP.

 Mohd Noor Azmie Bin Zakaria (012-5062039)

 

Assallamuaikum. w.b.t

Saya salah seorang ahli dan pengguna produk Bio-asli. Saya baru join Bio-asli baru 2 bulan, id saya azmie76 selain saya mencuba produk Bio-asli untuk kesihatan keluarga saya, saya juga mencuba kepada ternakan saya (kambing) yang mengalami masalah penyakit puru .

Masalah penyakit puru kambing ini kes kedua bagi anak kambing saya, keyakinan saya merawat masalah anak kambing saya dengan produk Bio-asli ( Minyak Kelapa Dara Asli) setelah saya merawat anak kambing saya bagi kes pertama, tetapi saya tidak mempunyai bukti bagi kes pertama kerana tidak menyangka Minyak Kelapa Dara mampu merawat penyakit termasuk kes penyakit haiwan. Cara rawatan yang saya berikan kepada anak kambing saya dengan cara memberi/suntik ke dalam mulut dan menyapukan Minyak Kelapa Dara Asli di kawasan yang bermasalah.

Sememangnya ada pelbagai jenis ubat untuk rawatan penyakit puru(haiwan) seperti Hibiscrub, Tincture Iodine, Skin Heal Spray dan lain lagi. Tetapi dengan keberkesanan Minyak Kelapa Dara Asli dapat merawat penyakit yang sama ianya memberi keuntungan kepada saya /penternak kerana Minyak Kelapa Dara Asli dapat memberi manafaat kepada saya dan juga ternakan saya  kerana saya tidak perlu untuk membeli ubat kepada kambing saya yang mengalami masalah.

Syabas & Tahniah buat Bio-asli kerana mampu mencipta produk bermutu tinggi dan menjadikan buah nyior sebagai produk kesihatan yang terhebat.

 
 
 Kulit kembali berseri dengan VCOP.

 Kiriman Norhayati Zainal Abidin

Saya merupakan stokis Bio Asli . Awal Januari 2012, rakan saya , Cik Pushpa  mengidap penyakit kulit yang mengakibatkan muka beliau bertompok warna hitam dan kasar.  Dengan berjumpa pakar masih tidak dapat menyembuhkan malah kulit muka bertambah hitam.  Saya mengesyorkan VCOP.  Setelah 2 minggu saya terperanjat dengan keadaan muka beliau yang bersih. Saya sangkakan dengan ubat hospital atau facial menyembuhkan muka beliau. Rupa-rupanya VCOP yang digunakan itulah mampu menyebuhkan muka beliau.

Saya mengesyorkan sesiapa yang mengidap penyakit gunakanlah produk Bio asli kerana kesannya yang tidak dapat diperolehi dari produk yang lain. Kita boleh gunakan tanpa ragu-ragu.

Produk : VCOP

Tempoh penggunaan : 2 minggu

 
 Masalah alergik selesai dengan Minyak Kelapa Dara.

 Kiriman email ahli kepada desaku@streamyx.com

 

Nama saya Tiloram. Saya tiba-tiba mengalami masalah kulit/alergik. Sebelum ini saya biasa makan makanan laut, lepas saya mengalami masalah kulit/alergik saya tak dapat makan itu seperti biasa. apabila saya makan tidak sampai 10 minit badan merasa gatal dan muka pun benjol. Dan saya terpaksa untuk makan ubat tahan gatal hari-hari. Saya pun belanja/cuba macam-macam cara untuk selesaikan masalah ini tetapi tiada perubahan. Dan akhir sekali saya dapat tahu produk Bioasli ini melalui web. Saya bagi tahu masalah saya kepada customer servis dan mereka pesan saya,untuk mengambil cvcop dan cvco then,saya pun cuba. Dalam masa 2 minggu sahaja masalah saya selesai dengan produk Bioasli...dan saya sekarang boleh makan makanan laut seperti biasa dan saya terus mengambil produk Bioasli. Saya mengucap ribuan terima kasih kepada Produk Bioasli.

 
 

 
 
Desaku Maju Marketing
(SA0030870-W)
NO.15 Jalan PPSL1 Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor, Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Fax :  + 603-3224 2321  Email : desaku@streamyx.com
© Copyright 2005. DesaKu.net.  All Right Reserved
 

The Magic of Coconut Oil

Video : Click Foto

Dr . Bruce Fife

Cancer & thyroid vs Virgin coconut oil

Dr . Newport

Penyakit Alzhimer sembuh dlm 37 hari

A Case study..click

Dr . Marcola

Experience the many benefit of v.coconut oil

More info..click

Dr.Howard

Virgin Coconut Oil health benefits for the body

Ressa

Weight loss with virgin coconut oil

Wak Saujud

Kencing Manis & Gout

Anak En.Azhar

Eczema sejak kecil, kini berangsur pulih.

Keluhan Isteri

Fahamilah wahai parasuamiku..

Sakit kulit

Psioriasis - kulat

Dr.Bambang

Prostat dan kesihatan

Testimoni

Resdung & Alahan

Prof. Dr.Maray

Vco the best of oil

World Model

VCO for hair & body lotion

Pn.Ana - JB

Luka kemalangan & gestrik

Testimoni

Hebatnya VCO31

Argan Oil

The Golden Oil from Morocco

Mr. Alex

Coconut oil - boosts energy, boosts metabolism and is the safest oil

Justin Kunst

How to get a Faster Metabolism with Coconut Oil

Reduce Fat

Coconut Oil & Coffee and Ketosis-Amazing results!

Makes You Younger!

Secret Miracle "Trick"

Coconut Oil Diet 2011

Diet solution

Coconut Oil for Hair

Hair Secrect

Ian Blair Hamilton and Cassie Bond

Our story - Alzheimers' and Coconut Oil

DR.Mercola

Is Coconut Oil REALLY Healthy?

Your Health

Saturated Fat