Laman Utama   I   Produk   I   Syarikat   I   Usahawan Online   I  Galeri  I  Tips Produk   Testimoni   I  Hubungi Kami

Now...everybody can business online...click here... to go your Business Web pages...

Kategori Produk

 

 Kesihatan
   Kosmetik & Kecantikan
   Makanan & Minuman
   Suami Isteri
   E-load & SMS
   Blog & Kedai Online
 
 
TONIK RAMBUT BIOASLI
 
 
Bookmark and Share
    Tonik Rambut (Minyak Kelapa Dara)     Tonik Rambut (Minyak Argan)  
             
    Tonik Rambut Lelaki (T-POLO)     Tonik Rambut Wanita (T-HUGO)  
             
    Kelemumur Rambut     Keguguran Rambut  
             
    Tips Penggunaan     Testimoni Pengguna  
             
    Beli Produk     Leaflet Tonik Rambut  
   
 Tonik Rambut Lelaki (T-POLO)
 Tonik Rambut Wanita (T-HUGO)
       
 
 

 

 

Minyak Argan mempunyai komposisi kimia yang unik, kaya dan kompleks. Minyak Argan secara tradisinya telah digunakan untuk penjagaan rambut, kulit, kuku, awet muda dan pelbagai masalah dermatologi. Keadaan ini adalah di sebabkan kehadiran pelbagai bahan kimia baik di dalam minyak argan ini terutamanya asid lemak tidak tepu. Selain itu, ia mengandungi sterol, polyphenol, asid ferulik, asid linoleik dan vitamin E yang sangat tinggi. Semua komponen ini secara berasingan atau secara bergandingan antara satu sama lain melaksanakan pelbagai fungsi-fungsi minyak argan dalam proses rawatan atau kegunaan harian.

Kepentingan Asid Lemak Tidak Tepu

Asid lemak perlu untuk tubuh manusia dalam pelbagai keadaan, tetapi ianya tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan manusia. Oleh itu, asid ini hanya boleh diperolehi melalui beberapa cara luaran seperti diet atau rawatan minyak seperti minyak Argan. Minyak Argan mengandungi sebanyak 80% asid lemak yang penting dalam komposisi keseluruhan minyak Argan itu sendiri. Semua asid lemak yang terdapat di dalam minyak Argan mempunyai sifat-sifat antioksidan dan pelembab. Asid ini penting untuk pembuatan dan membaik pulih membran sel. Asid ini juga memainkan peranan penting dalam mendapatkan pemakanan yang optimum serta mengeluarkan bahan-bahan buangan yang berbahaya. Asid lemak ini mengawal pengeluaran sebum oleh kelenjar sebum dan masuk dalam bentuk prostaglandin. Asid lemak amat penting sebagai pelindung dan penjagaan kulit yang sihat dan pencegahan pramatang tanda-tanda penuaan.

 
 

 

Minyak Argan, digelar minyak keajaiban, diekstrak daripada biji buah Argan, telah berkembang ke seluruh dunia sebagai minyak semulajadi yang terbaik untuk penjagaan dan rawatan rambut. Mempunyai permintaan yang tinggi kerana pasaran yang meluas dari seluruh dunia tetapi mempunyai bekalan yang terhad. Ia mempunyai pelbagai kegunaan kesihatan daripada rawatan rambut, penjagaan kulit dan pemulihan badan serta pelbagai lagi khasiat yang tersembunyi.

 
 

 

Minyak Argan sangat bermanfaat untuk pertumbuhan serta penjagaan rambut yang sihat, sering dipanggil "cecair emas" oleh pakar-pakar kecantikkan di seluruh dunia. Ia mampu memberikan nafas baru kepada rambut kering, kusut, beruban, cabang, rapuh dan sebagainya. Ia mempunyai ciri-ciri yang sama dengan Minyak Jojoba yang diesktrak daripada pokok renek di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun Minyak Argan telah mengatasi kemasyhuran Minyak Jojoba kerana hasil yang mengkagumkan. Terdapat beberapa khasiat serta faedah yang jelas mengenai Minyak Argan seperti berikut :

 

Minyak Argan menghidrat rambut dengan cara semulajadi. Ia mampu memberhentikan keikalan dan kekasaran rambut dengan cara yang cekap.
   

Minyak Argan mampu menembusi ke liang rambut serta meningkatkan keanjalan rambut. Ia juga sangat berkhasiat untuk pertumbuhan rambut.
   

Minyak Argan mampu merawat pertumbuhan rambut yang tidak terkawal serta tidak terurus. Ia mengembalikan kelancaran rambut dan rambut menjadi lebih terurus.
   

Anti Oksidan semulajadi yang terdapat dalam Minyak Argan mampu mengukuhkan rambut dengan membaik pulih membran sel yang rosak pada rambut.
   

Kehadiran Vitamin E dalam Minyak Argan menjadikannya agen yang terbaik untuk rawatan rambut. Terdapat pelbagai agen luaran dan dalaman seperti haba, kerosakan akibat dari pengoksidaan rambut serta terlebih penggayaan. Vitamin E yang terdapat dalam Minyak Argan sangat berguna dalam memulihkan rambut secara semulajadi serta merawat kerosakan disebabkan oleh agen perosak.
   

Para penyelidik percaya bahawa Minyak Argan berfungsi mengekalkan kelembapan serta mengembalikan kilau dan sinar rambut.
   

Mewarna rambut boleh menyebabkan kerosakan pada rambut, menjadikan rambut rapuh dan tidak terurus. Manfaat tambahan Minyak Argan adalah ia merupakan penawar rambut yang rapuh dan meningkatkan warna rambut yang dirawat. Dalam bahagian ini, ia mampu mengatasi Minyak Jojoba.
   

Pakar-pakar rambut mempercayai bahawa Minyak Argan merupakan pilihan yang tepat untuk menyembuhkan serta memulihkan rambut yang rosak, kering dan lemah akibat daripada persekitaran alam sekitar, amalan penggayaan yang berlebihan dan sebagainya.
   

Kaya dengan asid lemak tak tepu seperti Omega 3 dan Omega 9, Minyak Argan adalah sumber komponen penting pemakanan untuk liang-liang akar rambut. Asid lemak tak tepu ini mengukuhkan struktur ikatan protein dalam rambut dan dengan itu meningkatkan kekuatan rambut serta penyembuhan sehingga ke hujung rambut.
 

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community.  If you may be suffering from any medical condition, or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention consult  your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Fax : +603-3224 2321 
Email : desaku@streamyx.com
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046
BioAsli    Copyright 2005-2013  All Rights Reserved

 

Rangkaian Ahli

Kami menyediakan pelbagai menu untuk kemudahan anda

  Lupa ID & Kata Laluan
  Malay Version
  English Version
  Arabic Version

Ikut Kami Di

 

Keajaiban Minyak Kelapa Dara

Video : Klik Foto

Dr . Bruce Fife

Kelebihan Minyak Kelapa Dara Untuk Kesihatan Rambut

Tips Rambut

Minyak Kelapa Dara Untuk Rambut

Rawatan Rambut

Minyak Kelapa Dara Untuk Rawatan Rambut

Rambut Sihat

Pertumbuhan Rambut Sekata

Rambut Menawan

Selamatkan Rambut Dengan Minyak Kelapa Dara

Minyak Rambut

Minyak Rambut Kelapa Dara

Rambut Kering

Minyak Kelapa Dara Untuk Rambut Kering

Model Dunia

MKD Untuk Rambut & Losyen Tangan

Argan Oil

The Golden Oil from Morocco

Rahsia Rambut

Rahsia Rambut Dari Minyak Kelapa Dara