Laman Utama   I   Produk   I   Syarikat   I   Usahawan Online   I  Galeri  I  Tips Produk   Testimoni   I  Hubungi Kami

Now...everybody can business online...click here... to go your Business Web pages...

Kategori Produk

 

 Kesihatan
   Kosmetik & Kecantikan
   Makanan & Minuman
   Suami Isteri
   E-load & SMS
   Blog & Kedai Online
 
 
SYAMPU KELAPA DARA
 
 
Bookmark and Share
    Syampu Kelapa Dara     Artikel SLS  
             
    Kelebihan Syampu Kelapa Dara     Video Berkenaan Enzim  
             
    Testimoni Pengguna    Download Flyers Syampu Kelapa Dara  
             
    Beli Produk        
 
 Syampu Kelapa Dara (SY500)
       
 
 

 

 

Syampu Kelapa Dara, diperkaya dengan nutrien Minyak Kelapa Dara, Tocotrienol dan Bio-Enzim. Minyak Kelapa Dara yang terdiri dari MCFA, adalah sumber tenaga ampuh bagi pertumbuhan sel-sel kulit yang sihat, selain sifat anti virus, anti bakteria, anti kulat dan anti protozoa yang sangat baik untuk melindungi kulit kepala. Sementara Tocotrienol merupakan anti-oksida terbaik, bagi menghalang tindakbalas radikal bebas, manakala Bio Enzim berfungsi sebagai "catalyst" kepada seluruh aktiviti sel-sel kulit dan rambut. Ia benar-benar membersihkan, menyegarkan dan memelihara rambut dan kulit kepala serta mencegah kelemumur. Ia sesuai untuk semua jenis rambut.

Syampu Kelapa Dara BioAsli merupakan pilihan anggun. Ekstrak tulen daripada minyak kelapa dara, terkenal sebagai "terapi rambut semulajadi". Kualitinya yang melindungi rambut serta kulit kepala mengikut struktur semulajadi. Ekstrak tersebut bertindak sebagai pelincir pada rambut serta melembutkan struktur rambut.

 

Minyak Kelapa Dara merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas daripada kelemumur, kutu dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering. Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ia juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak.

   

Tocotrienol adalah anti-oksidan yang mampu melindungi kulit dari kesan tindakbalas radikal bebas, meningkatkan kesihatan kulit dan mencegah penuaan kulit. Selain itu juga, ia amat berkesan membantu meningkatkan imuniti badan dan menghindarkan penyakit. Ia juga memainkan peranan yang penting di dalam kawalan sistem imunisasi badan serta berkeupayaan mengurangkan kolesterol dan kesan anti-kanser.

   

Madu adalah campuran beberapa jenis gula dengan air dan mengandungi sedikit bahan-bahan seperti logam, asid dan enzim. Madu dihasilkan pula mengandungi enzim-enzim hidup yang amat diperlukan manusia untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima. Madu berfungsi untuk menjadikan rambut berkilau. Selain itu, madu juga mampu menjaga dan menyihatkan kulit kepala serta rambut.

   

Minyak Zaitun kaya dengan zat dan mineral. Ia dikenali sebagai "Penawar Herba" kepada rambut dan kulit kepala. Vitamin dan mineral yang terkandung di dalam minyak zaitun dapat menembusi kulit kepala dengan mudah serta menyihatkan, melindungi dan melembutkan rambut serta sentiasa mengekalkan kesuburan rambut. Kandungan vitamin A dan E, membantu mencegah sinaran matahari dari merosakkan rambut.

   

Bio-Enzim adalah merupakan "catalyst" yang mampu meningkatkan keampuhan dan kesihatan sel-sel kulit. Enzim terdiri daripada pelbagai jenis protein yang bekerja untuk mendorong reaksi kimia yang diperlukan untuk tindakan tertentu atau gizi. Bagi penggunaan kosmetik, enzim yang digunakan mampu untuk membantu sel kulit bertindakbalas terhadap sebarang radikal dan masalah.

 

Pengunaan syampu kelapa dara secara berterusan menjadikan rambut anda :-

  Lembut dan bermaya.
  Lebih hitam dan bersinar.
  Lebih mudah diurus.
  Menghuraikan masalah rambut kasar.
  Membantu memperbaiki tekstur rambut rosak akibat perwarnaan, pengeringan dan pelurusan rambut.
 
 
 
Tekan sedikit pada tapak tangan dan oleskan pada rambut, biarkan sehingga 5 minit dan kemudian dibilas.
 

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community.  If you may be suffering from any medical condition, or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention consult  your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Fax : +603-3224 2321 
Email : desaku@streamyx.com
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046
BioAsli    Copyright 2005-2013  All Rights Reserved

 

Rangkaian Ahli

Kami menyediakan pelbagai menu untuk kemudahan anda

  Lupa ID & Kata Laluan
  Malay Version
  English Version
  Arabic Version

Ikut Kami Di

 

Keajaiban Minyak Kelapa Dara

Video : Klik Foto

Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara Sebagai Face Moisturizer

Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara Sebagai Moisturizer Kulit

Minyak Kelapa Dara

Kecantikan melalui Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara

Khasiat Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara

Kebaikan Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara Sebagai Losyen

Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara Untuk Penjagaan Kulit

Minyak Kelapa Dara

Kelebihan Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara Sebagai Scrub

Minyak Kelapa Dara

Tips Kecantikan Minyak Kelapa Dara