Laman Utama   I   Produk   I   Syarikat   I   Usahawan Online   I  Galeri  I  Tips Produk   Testimoni   I  Hubungi Kami

Now...everybody can business online...click here... to go your Business Web pages...

Kategori Produk

 

 Kesihatan
   Kosmetik & Kecantikan
   Makanan & Minuman
   Suami Isteri
   E-load & SMS
   Blog & Kedai Online
 
 
MINYAK KELAPA DARA ASLI
 
 
 
Bookmark and Share
    Definisi Minyak Kelapa Dara     Minyak Kelapa Dara (Untuk Kesihatan)  
             
    Komposisi Kimia     Kenyataan Pakar  
             
  Standard Kualiti   Minyak Kelapa Dara & H1N1
             
    Khasiat Minyak Kelapa Dara     Tips Penggunaan Minyak Kelapa Dara  
             
    Testimoni Pengguna     Video Testimoni  
             
    Tips Penggunaan Suami Perkasa     Tips Penggunaan Isteri Anggun  
             
    Kajian (Tocotrienol dalam Minyak Kelapa Dara)     Kes Study Alzheimer (Nyanyuk)- Malay / English  
             
    Sumber Rujukan :- Buku     Panduan Produk (Herba & Penyakit)  
             
    Beli Produk     Download Flyers  
 
 Minyak Kelapa Dara Double Premium (VCOP)
 Minyak Kelapa Dara Perisa Pandan (VCOPD)
 Minyak Kelapa Dara Perisa Lemon (VCOL)
 Minyak Kelapa Dara Perisa Halia (VCOG)
       
 
 

 

Video Testimoni

Minyak Kelapa Dara memang sudah terbukti baik untuk kegunaan kesihatan luaran dan dalaman tubuh badan manusia.  Ini diakui sendiri oleh ramai saintis dan pengkaji. Disebabkan rasa dan baunya yang kurang enak, orang ramai agak keberatan untuk mengamalkannya. Di dalam video klip ini En.Ishak akan menunjukkan cara-cara menggunakanVCO bermula dari rambut, kulit badan dan meminumnya. Sekiranya kita benar-benar mahukan tubuh yang sihat, latih diri anda untuk meminum minyak kelapa dara setiap pagi & petang.

Minyak Kelapa Dara herba khazanah alam,baik untuk kesihatan dalaman dan luaran. Dalam jenaka terselit seribu pengertian. Dalam bait kata tersimpul seribu ketakjuban. Dalam setiap gerak mengungkap kesyukuran. Semua makhluk ciptaan tiada batasan untuk menggunakan minyak kelapa dara ini. Untuk luaran atau dalaman,untuk kesihatan. Janganlah menzalimi diri sendiri dek hanya kerana keegoan,kerana malu atau kerana bau. Yang pahit,yang busuk itulah ubat dan yang manis dan wangi itu racun bak kata orang-orang dahulu kala.

Kita merancang Allah yang menentukan. Ibubapa manakah yang sanggup melihat anak yang di lahirkan dan di besarkan mengalami penyakit yang memeritkan. Usaha dan tenaga dikerah mencari penawar. Beratus pakar dan habis wang simpanan tapi tiada penawar untuk penyakit eczema bagi anak-anaknya. Dan kebetulan,seorang pakar memintanya mencari minyak kelapa dara sebagai alternatif terakhir. Dari tahun 2004 beliau mencari tapi pada tahun 2006 barulah beliau berjumpa dengan Bioasli setelah di perkenalkan oleh adik iparnya. Kini,En.Azhar boleh tersenyum gembira kerana anak-anaknya telah sembuh setelah menggunakan minyak kelapa dara dan tahap kesihatan keluarganya turut bertambah baik.

Kerana kecuaian orang lain,kita yang merana. Itulah yang terpaksa di hadapi oleh rakan Pn.Farah di mana anaknya telah koma setelah terjatuh di pusat asuhan ketika berumur beberapa bulan. Doktor mengesahkan sukar untuk anak kecil itu untuk terus bertahan,tapi kecekalan dan usaha ibubapanya untuk melihat anak kecil itu terus bernafas akhirnya membuahkan hasil. Setelah bertemu dengan Pn Faridah,beliau telah menyarankan anak kecil itu di berikan minum minyak kelapa dara setiap hari. Dan setelah beberapa bulan,kesan-kesan positif telah dapat dilihat dan kini anak kecil itu telah sembuh sepenuhnya. Pada hari ini,keluarga tersebut menjadikan minyak kelapa dara sebagai makanan tambahan dan alhamdulillah tahap kesihatan keluarga itu semakin baik.

Ribuan terima kasih kepada idea kreatif video stokis DIJA. Memaparkan testimoni penggunaan minyak kelapa dara oleh ahli keluarga sendiri.

Video ini menunjukkan bagaimana keperihatinan seorang anak dalam menjaga & merawat dengan penuh kasih sayang seorang bapa yang sedang menempuh hari-hari tuanya. Moga ianya menjadi contoh kepada kita semua. Beliau menggunkan minyak kelapa dara untuk merawat masalah kulit bapa tersayang supaya kelihatan segar. Pastinya sebagai seorang anak akan memberi sesuatu yang terbaik kepada ibubapa.

Minyak kelapa dara produk bertaraf dunia. Orang kemboja pun dah mengenali Bioasli dan cukup sukakan minyak kelapa dara. Cukup berkhasiat dan bermanfaat. Sesuai di gunakan dalam apa-apa situasi pun tak kira di mana. Kenapa kita yang berdekatan tidak mengambil kesempatan ini?

Minyak kelapa dara turut telah di kenal pasti sebai penawar kepada resdung. Dengan cara meminum dan menyapukan di kawasan resdung itu sekerap yang mungkin,insyaAllah resdung akan berkurang dan akan sembuh sedikit demi sedikit. Ini di sebabkan sifat minyak kelapa dara yang anti bakteria,virus dan sebagainya. Jadi,minyak kelapa dara ini akan membunuh bakteria-bakteria jahat yang menjadi punca kepada resdung ini dan membina dan menmpal kembali lubang-lubang yang telah di hasilkan oleh bakteria-bakteria jahat tadi. Telah ramai yang mencubanya dan salah satu ialah Cik Zamilah dari Kedah yang telah berbelas tahun menghidapi penyakit resdung ini. Setelah menggunakan minyak kelapa dara,alhamdulillah resdungnya semakin sembuh.

Minyak kelapa dara di akui oleh pakar-pakar perubatan dari seluruh dunia sebagai anti bakteria,protozoa,kulat dan sebagainya yang sering menjadi punca penyakit kulit seperti psiorisis dan eczema. Banyak bukti telah di jumpai dan Bioasli juga telah menerima banyak feedback dari pelanggan yang menghidapi penyakit kulit seperti cik di sebelah ini dan setelah menggunakan produk minyak kelapa dara menjadi semakin sembuh dan baik. Penghidap psiorisis ini telah sembuh setelah menggunakan minyak kelapa dara dalam hanya beberapa bulan dengan kerap dan konsisten. Dan hasilnya kini beliau tidak lagi risau dengan kulitnya.

Walaupun telah berusia,resdung yang telah dihidapi sedari kecil tetap menghantui hidupnya. Hidupnya menjadi gelisah dan tidak selesa. Buat ini tidak kena,buat itu tidak menjadi. Sehinggalah pada suatu hari,beliau bertemu Bioasli dan telah bertekad mencuba menggunakan minyak kelapa dara+habbatus sauda untuk menyembuhkan resdungnya. Dari sehari demi sehari resdungnya semakin sembuh dan ribuan terima kasih di ucapkan kepada Bioasli.

Dr Bambang Satiaji dari Indonesia merupakan pelopor kepada penggunaan minyak kelapa dari bagi Republik Indonesia. Beliau yang merupakan seorang profesor di universiti terkenal di sana telah melakukan pelbagai kajian dan mendapati kaedah-kaedah untuk menghasilkan minyak kelapa dara yang terbaik. Beliau turut berkongsi maklumat dan pengalaman bersama Bioasli untuk menghasilkan minyak kelapa dara yang berkualiti dan terbaik.

Dalam kajiannya,beliau mendapati dan cukup terpegun dengan khasiat yang di miliki oleh minyak kelapa dara ini. Kini beliau meyakini 100% bahawa minyak kelapa dara mampu merawati penyakit prostate dan mempengaruhi tahap prestasi seks jika di gunakan dengan cara dan kuantiti yang betul dan beliau sendiri telah mencubanya serta mendapatkan hasil yang lumayan.

Beliau juga mendapati,jika pasangan suami isteri 2-3 jam sebelum melakukan hubungan mengambil minyak kelapa dara,mereka akan mendapat kepuasan yang luar biasa. Ini kerana minyak kelapa dara merupakan sumber tenaga yang membekalkan tenaga kesetiap sel-sel badan untuk bertindak dengan lebih efektif dan berkesan. Dengan itu,secara tidak langsung tahap prestasi si suami dan isteri akan meningkat dan tidak akan cepat tewas bila bersama.

Others Video

 

 

 

 

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community.  If you may be suffering from any medical condition, or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention consult  your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Fax : +603-3224 2321 
Email : desaku@streamyx.com
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046
BioAsli    Copyright 2005-2013  All Rights Reserved

 

Rangkaian Ahli

Kami menyediakan pelbagai menu untuk kemudahan anda

  Lupa ID & Kata Laluan
  Malay Version
  English Version
  Arabic Version

Ikut Kami Di

 

Keajaiban Minyak Kelapa Dara

Video : Klik Foto

Dr . Bruce Fife

Cancer & thyroid vs Virgin coconut oil

Dr . Newport

Penyakit Alzhimer sembuh dlm 37 hari

A Case study..click

Dr . Marcola

Experience the many benefit of v.coconut oil

More info..click

Dr.Howard

Virgin Coconut Oil health benefits for the body

Ressa

Weight loss with virgin coconut oil

Wak Saujud

Kencing Manis & Gout

Anak En.Azhar

Eczema sejak kecil, kini berangsur pulih.

Keluhan Isteri

Fahamilah wahai parasuamiku..

Sakit kulit

Psioriasis - kulat

Dr.Bambang

Prostat dan kesihatan

Testimoni

Resdung & Alahan

Prof. Dr.Maray

Vco the best of oil

World Model

VCO for hair & body lotion

Pn.Ana - JB

Luka kemalangan & gestrik

Mr. Alex

Coconut oil - boosts energy, boosts metabolism and is the safest oil

Justin Kunst

How to get a Faster Metabolism with Coconut Oil

Reduce Fat

Coconut Oil & Coffee and Ketosis-Amazing results!

Makes You Younger!

Secret Miracle "Trick"

Coconut Oil Diet 2011

Diet solution

Coconut Oil for Hair

Hair Secrect

Ian Blair Hamilton and Cassie Bond

Our story - Alzheimers' and Coconut Oil