desaku_bioasli@yahoo.com

+603-3224 8721

No. 15 Jalan PPSL 1, Pusat Perniagaan Sungai Lias, 45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan

Promosikan Web Refferal Anda...KLIK DISINI...

Utama     Syarikat     Produk     Daftar Keahlian     Beli Online     Usahawan Online     Pelan Pemasaran     Berita & Aktiviti     Stokis     Hubungi Kami         

 
 

Lupa Katalaluan?

 

 
     

Pilih Bahasa :

BM

EN

 

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(Klik Penyakit Untuk Info)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 

 

 
JANGKITAN KULIT

Jangkitan kulit boleh disebabkan oleh pelbagai jenis kuman dan gejala boleh berubah-ubah. Dalam sesetengah kes, jangkitan boleh merebak di luar kulit dan ke dalam aliran darah.

Terdapat 3 punca utama jangkitan kulit iaitu bakteria, virus dan kulat.

 

BAKTERIA VIRUS YIS

Banyak jenis bakteria boleh menyebabkan jangkitan kulit. Menurut Jabatan Kesihatan USA di Bandar New York, bakteria yang paling biasa dijumpai ialah staphylococcus aureus dan streptococcus.

Jangkitan kulit dari virus pula adalah disebabkan salah satu daripada tiga kumpulan virus iaitu : poxvirus, papillomavirus dan virus herpes simplex.

Jangkitan kulit juga boleh disebabkan oleh kulat, yang paling biasa dijumpai ialah yis.
 

 
APAKAH TANDA-TANDA JANGKITAN KULIT?

Tanda-tanda jangkitan kulit boleh berbeza-beza bergantung kepada jenis. Satu gejala yang biasa termasuk kemerahan kulit. Ruam juga boleh berkembang. Dalam beberapa kes, seperti selulitis, bengkak juga boleh berlaku. Luka, melecet, luka-luka juga boleh menjadi tanda-tanda jangkitan kulit tertentu.

 

 
 

BAGAIMANA MINYAK KELAPA DARA DAPAT MENGATASI MASALAH KULIT ANDA ???

  • Minyak kelapa dara adalah minyak yang sangat baik untuk kulit. Ia bertindak sebagai pelembap yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering & selamat untuk mencegah kekeringan serta kulit mengelupas.

  • Ia juga melambatkan kemunculan kedut dan kulit kendur yang biasanya berkaitan dengan proses penuaan, juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, ekzema dan jangkitan kulit yang lain.

  • Minyak kelapa dara membantu dalam mencegah penuaan pra-matang dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan yang terkenal.

HANYA MINYAK KELAPA DARA BAIK UNTUK EKZEMA ?

Minyak kelapa dara mempunyai vitamin dan nutrien seperti asid caprylic, asid laurik, vitamin E & K dan asid capric, yang membantu untuk menyuburkan kulit dan mengurangkan gatal-gatal dan mengelupas. Minyak kelapa dara membantu mengurangkan keradangan dan penyembuhan tisu kulit yang merawat ekzema secara berkesan. Ia menyokong penyembuhan tisu dan pembaikan yang membantu untuk berfungsi dengan baik sistem kekebalan tubuh. Minyak kelapa dara mengandungi asid lemak rantaian sederhana (MCFA) atau trigliserida sederhana (GCT) yang membantu untuk memulihkan lapisan pelindung kulit dan menjadikan ia lembut. Minyak kelapa dara mengandungi pembersihan yang baik untuk melembutkan, menyuburkan dan melindungi kulit & rambut dengan menyerap dengan mudah ke dalam badan.

 

 

PERANAN MINYAK KELAPA DARA UNTUK JERAWAT

ASID LEMAK : Minyak kelapa dara adalah sumber kedua daripada ejen anti-mikrob yang terdapat dalam makanan. Kedua-dua anti-mikrob adalah asid capric dan asid laurik. Apabila digunakan pada kulit, beberapa mikrob (yang baik) yang hadir pada kulit menukarkan asid ke monocaprin & monolaurin.

VITAMIN E : Minyak kelapa dara adalah sumber yang kaya dengan Vitamin E. Memastikan fungsi pada kelenjar sebum (minyak) dan membersihkan yang tersumbat. Hormon akan mengawal selia bahan-bahan, seperti vitamin E yang boleh mengurangkan sebahagian daripada masalah turun naik hormon semulajadi yang membawa kepada kelenjar sebum menjadi hyper-aktif.

ANTI-RADANG : Minyak kelapa dara mudah diserap dengan cepat dan mengurangkan keradangan dari jerawat yang sudah ada. Minyak kelapa dara meningkatkan kadar metabolisma. Ini juga secara tidak langsung memberi kesan rembesan yang betul dan keseimbangan hormon, sekaligus mengekang peluang untuk menghalang jerawat dan meningkatkan kadar penyembuhan dan pembaikan sel-sel kulit yang rosak.

 

 
PROSES PENUAAN, AWET MUDA DENGAN MINYAK KELAPA DARA

Minyak kelapa dara penuh dengan antioksidan vitamin E, menjadikannya baik untuk penyembuhan kulit & anti penuaan serum, minyak kelapa dara bertukar menjadi asid lemak rantai sederhana yang membunuh virus dan bakteria serta menghentikan radikal bebas daripada merosakkan tisu penghubung. Selain itu, mengukuhkan epidermis terhadap selulit, pudar dari kesan regangan dan menghilangkan keratosis pilaris. Minyak kelapa dara adalah pelindung matahari semulajadi.

Bahan kimia seperti racun serangga dan bahan pengawet makanan juga dapat meningkatkan aktiviti radikal bebas. Minyak sayur digunakan dalam makanan dan produk perawatan tubuh juga dapat menyebabkan radikal bebas. Antioksidan minyak kelapa dara digunakan untuk memerangi radikal bebas.

 

 

MENGHILANKAN KESAN REKAHAN PADA PERUT SELEPAS BERSALIN

Sekitar 50% kandungan asid lauric dan capric yang terdapat dalam minyak kelapa dara akan bertindak sebagai pelindung kulit anda. Ia akan meresap jauh ke dalam kulit dan membunuh segala virus, bakteria dan protozoa. ia bukan sahaja menghalang pembentukan radikal bebas malah bertindak melindungi dari tindakbalas radikal tersebut. Ia juga mampu mengekalkan kulit dari membantuk jeragat dan masalah kulit lain yang disebabkan oleh faktor penuaan dan pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari. Minyak kelapa dara mampu mengekalkan "connective tissue" kulit menjadi kuat dan lembut, di mana ia membantu menghalang kulit dari kendur dan berkedut.

Dalam keadaan tertentu, ia mampu memulihkan kulit yang rosak atau kulit yang dijangkiti penyakit, membantu melegakan serta menyamankan gejala ekzema, psoriasis serta jangkitan kulat. Minyak kelapa dara bukan sahaja memberikan kelegaan sementara kepada kulit, tetapi ia juga membantu memulihkan dan memperbaiki kulit, menanggalkan sel-sel luaran kulit yang mati. Minyak kelapa dara akan meresap jauh hingga ke lapisan bawah kulit dan akan menguatkan lapisan tisu berkenaan.

 
 

 

 
KETONE ASID : Kaya dengan ketone asid di mana dianggarkan lebih dari 60% terdapat dalam minyak kelapa dara, yang akan ditukar sebagai tenaga di dalam badan (ketone energy). Ianya lebih halus dan mudah diserap dan digunakan sebagai tenaga berbanding glukosa yang memerlukan gabungan insulin untuk dicerna ke dalam sel sebagai tenaga (sel tubuh, neuron sel otak, nefron sel buah pinggang sel beta & alfa kelenjar pankreas dan lain-lain).
 

ANTIOKSIDAN : Minyak kelapa dara mengandungi antioksidan yang sangat hebat iaitu tocopherol dan tocotrienols.  Kajian mendapati tocotrienol 50 kali ganda lebih berkesan berbanding tocopherol. Ia berfungsi menstabilkan radikal bebas yang terdapat dalam tubuh manusia. Radikal bebas ini, jika tidak distabilkan akan menyebabkan molekul oksigen yang kehilangan 1 cas negatif elektron akan membunuh sel-sel dalam badan dan seterusnya akan menjadi punca berbagai-bagai penyakit kronik.

 

MONOLAURIN & MONOCAPRIN : Di dalam Minyak kelapa dara mengandungi capric & lauric asid secara purata 55% yang apabila diminum akan berubah di dalam badan menjadi monolaurin & monocaprin yang menyamai susu ibu di mana, ia boleh menguatkan pertahanan tubuh badan serta membunuh kuman, kulat, cacing dan virus.

 

 
 
MINYAK KELAPA DARA DOUBLE PREMIUM
 

Info Produk

Beli Produk

 

Info

Sesuai untuk diminum, disapukan pada kulit, sebagai bahan pengilat rambut atau boleh digunakan untuk hubungan suami isteri dengan menyapukannya ke seluruh badan.

 
 

MINYAK KELAPA DARA DOUBLE PREMIUM

KOD : BIO-VCOP

Berat : 150ml

Harga Runcit : RM 40.00

 

Bahan-bahan

Minyak Kelapa Dara Asli

 
 
 

Info Produk

Beli Produk

 

Info

Sesuai untuk diamalkan oleh semua golongan usia samada muda atau tua.

 
 

KAPSUL MINYAK KELAPA DARA CVCO

KOD : BIO-CVCOS

Berat : 100 biji

Harga Runcit : RM 70.00

 

Bahan-bahan

Minyak Kelapa Dara

 
 
 
 
 
Definisi Minyak Kelapa Dara Minyak Kelapa Dara (Untuk Kesihatan)
Komposisi Kimia Kenyataan Pakar
Standard Kualiti Minyak Kelapa Dara & H1N1
Khasiat Minyak Kelapa Dara Tips Penggunaan Minyak Kelapa Dara
Testimoni Pengguna Video Testimoni
Tips Penggunaan Suami Perkasa Tips Penggunaan Isteri Anggun
Kajian (Tocotrienol dalam MKD) Kes Study Alzheimer
Sumber Rujukan : Buku Panduan Produk (Herba & Penyakit)
       
       
 
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(Klik Penyakit Untuk Info)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

KHIDMAT PELANGGAN
Hubungi Kami
F.A.Q
Cara Membeli Secara Online
Kaedah Bayaran
Penghantaran Produk
Jejak Item Belian Anda
TENTANG BIO-ASLI
BIO-ASLI
Misi & Visi
Carta Organisasi
Pengiktirafan
Pengarah Urusan
Pejabat & Iklan Bio-Asli
 
CAWANGAN BIO-ASLI
Shah Alam, Selangor
 
 
IKUT KAMI DI
 Facebook
 Twitter
 TVBioasli.com
 Whatsapp
 Bio-Asli Online Shop
 Portal E-Commerce
 Portal Blogbioasli
PEMBAYARAN
 
KHIDMAT PENGHANTARAN

PELANGGAN BARU BIO-ASLI?

Langgan Risalah Bio-Asli

NAMA ANDA

ALAMAT EMAIL

Anda akan menerima maklumat terkini mengenai Bio-Asli menerusi email.

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community. If you may be suffering from any medical condition or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention, consult your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

MENU BIO-ASLI

 
WEB BIOASLI
www.bio-asli.com
www.bioasli.com
www.bioasli.co.uk
www.blogbioasli.com
www.tvbioasli.com
www.web.bioasli.com
www.shoponline.my
www.biorich.my
www.desaku.net
www.bioaslipromoter.com
PELAN PEMASARAN
JUTAWAN Internet
Pelan A, B, C, D
Pelan A : Produk
Pelan B : Set Produk
Pelan C : Blog & Web
Pelan D : Affiliate Global
Bonus Jualan Kumpulan
Royalti Penajaan
Automaintain Bulanan-Panduan
BioAsli Global Store-Panduan Affiliate
HADIAH WANG TUNAI
Money Pool (TUNAI) Pelan A
Money Pool (TUNAI) Pelan B
Money Pool C : Setiap Minggu
Hadiah Produk Mingguan
LINK-LINK LAIN
Panduan Produk & Penyakit
Katalog Bio-Asli
Banner Iklan
Rencana Kosmo Nov. 2011
Perasmian Pejabat Bio-Asli
Minyak Kelapa Dara & H1N1
Write Up Sinar 2012
Kajian Tokotrienol - MKD
Pelbagai Herba Pilihan
CONTOH PENYAKIT UTAMA
Kencing Manis
Darah Tinggi
Sakit Jantung
Buah Pinggang
 
Nyanyuk
Sakit Kulit
Sakit Sendi
Kanser
 
Ketone Asid
Radikal Bebas
Tocopherol
Tocotrienol
 

  VISITOR ONLINE: 1206 Persons

Total visitor = hidden counter

Global

Bioasli Traffic Rank in the world 

 

 
RANGKAIAN SYARIKAT

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Faks : +603-3224 2321 
Email : desaku_bioasli@yahoo.com
 
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046   HP: +6016-620 2284

BioAsli    Copyright 2019  All Rights Reserved