desaku_bioasli@yahoo.com

+603-3224 8721

No. 15 Jalan PPSL 1, Pusat Perniagaan Sungai Lias, 45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan

Promosikan Web Refferal Anda...KLIK DISINI...

Utama     Syarikat     Produk     Daftar Keahlian     Beli Online     Usahawan Online     Pelan Pemasaran     Berita & Aktiviti     Stokis     Hubungi Kami         

 
 

Lupa Katalaluan?

 

 
     

Pilih Bahasa :

BM

EN

 

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(Klik Penyakit Untuk Info)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

 

Menurut kajian pakar-pakar sains daripada Universiti Oxford, United Kingdom, penyakit vaskular otak merupakan punca utama terjadinya tekanan darah tinggi, bukannya penyakit vaskular pada jantung seperti yang dipercayai sebelum ini. Protein yang terdapat pada otak yang dikenali sebagai JAM-1 didapati bertanggungjawab bagi memerangkap sel darah putih yang kemudian menyebabkan keradangan dan menghalang aliran darah, mendorong kepada kekurangan bekalan darah pada otak yang kemudian tidak dapat mengawal tekanan darah dalam badan secara efektif.

 
DEFINISI DARAH TINGGI (HYPERTENSION)

Tekanan darah tinggi atau hipertensi ditakrifkan sebagai tekanan darah tinggi berulang kali melebihi 140, 90 mmHg - tekanan sistolik (bacaan atas) melebihi 140 atau tekanan diastolik (bacaan bawah) melebihi 90. Tekanan darah normal ialah bacaan atas 100-140 dan bacaan bawah 60-90, tekanan darah tinggi terjadi apabila bacaan melebihi 140/90 seperti gambar di atas.

Terdapat 2 jenis tekanan darah tinggi :- 

 
TEKANAN DARAH TINGGI PRIMER (PRIMER HYPERTENSION)
Tekanan Darah Tinggi Primer @ Hipertensi Primer lebih cenderung untuk berkembang secara berperingkat selama bertahun-tahun. Antara punca lain seperti :-
 

1- Sejarah hipertensi dalam keluarga 2- Kegemukan 3- Pengambilan garam dan alkohol yang melampau 4- Merokok 5- Tekanan yang melampau
 

 
TEKANAN DARAH SEKUNDER (SECONDARY HYPERTENSION)

Jenis tekanan darah tinggi ini disebut hipertensi sekunder, ia lebih cenderung untuk muncul tiba-tiba dan menyebabkan tekanan darah yang lebih tinggi daripada hipertensi primer. Tekanan hipertensi sekunder seperti berikut :-

  1. Pertumbuhan tumor pada kelenjar adrenal
  2. Masalah buah pinggang
  3. Kecacatan tertentu dalam saluran darah sejak kelahiran
  4. Sesetengah ubat, seperti ubat selsema, ubat anti-loya dan beberapa ubat terkawal, dadah haram seperti amfetamin dan kokain.
 
RISIKO TEKANAN DARAH TINGGI
Tekanan darah tinggi yang berterusan adalah salah satu faktor risiko untuk strok, kegagalan fungsi jantung (heart attack), aneurisme arteri dan adalah punca utama kegagalan fungsi buah pinggang yang amat kronik. Darah tinggi juga boleh menyebabkan perubahan saluran darah di belakang mata (retina) yang menyebabkan rabun atau BUTA.

 

1- Strok 2- Serangan Sakit Jantung 3- Aneurisme Arteri 4- Kegagalan fungsi buah pinggang 5- Rabun @ BUTA
 
 
   INFO KESIHATAN  
 

Secara umum, semua mengetahui bahawa otak manusia yang normal mengandungi 120 ++ billion sel neuron yang saling berhubung antara satu sama lain. Sel-sel neuron ini mengawal sistem aliran darah, sistem organ manusia dan semua aktiviti-aktiviti sel dalam badan manusia. Sel-sel neuron memerlukan tenaga daripada glukosa atau ketone body untuk terus berfungsi dengan cekap dan berkesan. Jika sel-sel neuron ini tidak mendapat tenaga dan mati, maka segala sistem dalam tubuh badan manusia akan mula terganggu dan menjadi punca pelbagai penyakit.

 
 
 
 
SALURAN DARAH TERSUMBAT PUNCA DARAH TINGGI???
 
APA ITU ATHEROSCLEROSIS?

Atherosclerosis ialah salah satu daripada jenis arteriosclerosis. Arteriosclerosis ialah istilah umum bagi penebalan dan pengerasan salur arteri.

Atherosclerosis ataupun pengerasan salur darah arteri ialah kesan daripada pembentukan plak di dalam salur darah tersebut. Plak ini terdiri daripada kolesterol, bahan-bahan lemak, bahan buangan sel, kalsium dan fibrin (sejenis pembeku darah yang terdapat di dalam darah).

 

 

BAGAIMANA ATHEROSCLEROSIS TERJADI?

Ianya ialah satu proses yang kompleks. Bagaimana proses ini bermula dan apakah penyebabnya secara tepat; ianya tidak diketahui. Namun beberapa teori telah dicadangkan. Para saintis mempercayai bahawa plak ini mula terbentuk kerana lapisan paling dalam pada dinding arteri, yang dipanggil 'endothelium', telah tercedera. 3 kemungkinan yang boleh menjadi penyebab kepada kecederaan pada dinding arteri adalah :

  • Peningkatan kadar kolesterol dan trigycerides dalam darah.

  • Tekanan darah tinggi.

  • Merokok.

 

 
APAKAH MASALAH YANG BOLEH DISEBABKAN OLEH ATHEROSCLEROSIS?

Plak boleh menghalang sebahagian atau keseluruhan aliran darah melalui saluran arteri pada jantung, otak, pelvis, kaki, lengan juga buah pinggang. Sebahagian daripada penyakit yang boleh terhasil kesan daripada atherosclerosis seperti penyakit jantung koronari, arteri carotid, arteri peripheral dan buah pinggang kronik.

2 perkara yang boleh berlaku apabila plak ini terhasil adalah :-

  • Kepingan plak yang boleh terpisah (embolus)

  • Darah beku (thrombus) yang boleh terbentuk di atas permukaan plak.

Jika salah satu daripada perkara ini terjadi dan menyebabkan saluran arteri tersumbat, serangan jantung mahupun stroke akan berlaku. Atherosclerosis memberi kesan kepada arteri bersaiz besar dan medium. Jenis arteri yang terkesan dan kedudukan plak yang terbentuk adalah berbeza mengikut individu.

Atherosclerosis adalah bersifat lambat dan progresif yang boleh bermula sejak zaman kanak-kanak. Bagi sebahagian pesakit, keadaan ini boleh terjadi dengan cepat ketika dalam lingkungan 30-an. Bagi sebahagian pesakit pula, ianya mungkin tidak berbahaya sehingga umur mereka mencecah 50-an dan 60-an. Walaubagaimanapun, ianya adalah normal untuk mempunyai pengerasan arteri ini apabila anda semakin tua.

 

Merokok sangat mempercepatkan pertumbuhan atherosclerosis di dalam saluran arteri koronari, aorta dan arteri pada kaki. Disebabkan oleh kecederaan ini, lemak, kolesterol, platelet, sepihan sel dan kalsium berkumpul pada dinding arteri dari semasa ke semasa. Bahan-bahan ini mampu merangsang sel-sel pada dinding arteri untuk menghasilkan lagi bahan-bahan tersebut lalu menyebabkan pengumpulan lebih banyak sel-sel pada lapisan paling dalam pada dinding arteri di mana terbentuknya kecederaan atherosclerosis itu. Sel-sel ini berkumpul dan membahagi. Pada masa yang sama, lemak terbentuk di dalam dan di sekitar sel-sel ini. Mereka juga membentuk tisu penghubung. Dinding arteri menebal dengan ketara yang disebabkan oleh pengumpulan sel-sel dan bahan-bahan tersebut.

Saluran arteri menjadi sempit dan aliran darah berkurang, maka mengurangkan bekalan oksigen. Kerapkali darah beku terbentuk dan menyumbat saluran arteri, lalu aliran darah terhenti. Jika bekalan oksigen ke otot jantung berkurang, serangan jantung boleh berlaku. Jika bekalan oksigen ke otak terhenti, stroke boleh berlaku dan jika bekalan oksigen ke bahagian kaki dan tangan pula berkurang, gangrene pula boleh menjadi kesannya.

 
 
  Tahukah anda,bagaimana Minyak Kelapa Dara dapat membantu masalah darah tinggi?  

 

 
 

Keradangan Otak

Baru-baru ini telah dikenal pasti oleh pakar sains British bahawa salah satu punca penyakit darah tinggi adalah disebabkan oleh keradangan otak. Keradangan ini terjadi apabila protein JAM-1 yang menghalang sel darah putih dan menyebabkan gangguan aliran darah sekaligus menjadi penyakit darah tinggi. Berkemungkinan, apabila menggunakan minyak kelapa dara dengan kerap, ketone asid yang terdapat dalam minyak kelapa dara ini dapat membantu 120 billion sel neuron mendapatkan sumber tenaga dan mengatasi masalah keradangan pada otak ini. Sekaligus dapat memperbaiki masalah aliran darah dan mungkin dapat menyembuhkan penyakit darah tinggi.

 
Saluran darah tersumbat (Atherosclerosis)

Saluran darah yang tersumbat seperti yang dinyatakan di atas juga merupakan faktor kepada tejadinya penyakit darah tinggi. Dengan menggunakan minyak kelapa dara, kandungan MCFA yang terdapat didalamnya bertindak sebagai antioksidan yang dapat membunuh kuman, bakteria dan virus sekaligus memecahkan plak-plak yang melekat pada saluran darah ini. Dengan pengamalan minyak kelapa dara setiap hari, saluran darah akan menjadi bersih tanpa plak dan lebih kuat.

 
Platlet Darah Pekat

Platlet dalam darah yang pekat adalah disebabkan oleh Non-Alcoholic Fatty Liver dimana sel-sel di dalam organ hati yang rosak dan menyebabkan pembekuan platlet darah dengan lebih cepat. Apabila sel-sel darah lebih pekat, jantung terpaksa mengepam dengan lebih kuat untuk membolehkan darah sampai ke seluruh badan. Jantung akan membengkak dan menyebabkan masalah penyakit darah tinggi dan yang lebih kronik seperti serangan sakit jantung. Minyak kelapa dara mengandungi Vitamin K yang akan pergi kepada organ hati dan memperbaiki sel-sel organ hati yang bermasalah. Setelah sel-sel organ hati ini kembali pulih, secara automatik kepekatan darah akan kembali normal dan mengurangkan risiko penyakit darah tinggi menjadi lebih parah.

 

 

 
KETONE ASID : Kaya dengan ketone asid di mana dianggarkan lebih dari 60% terdapat dalam minyak kelapa dara, yang akan ditukar sebagai tenaga di dalam badan (ketone energy). Ianya lebih halus dan mudah diserap dan digunakan sebagai tenaga berbanding glukosa yang memerlukan gabungan insulin untuk dicerna ke dalam sel sebagai tenaga (sel tubuh, neuron sel otak, nefron sel buah pinggang sel beta & alfa kelenjar pankreas dan lain-lain).
 

ANTIOKSIDAN : Minyak kelapa dara mengandungi antioksidan yang sangat hebat iaitu tocopherol dan tocotrienols.  Kajian mendapati tocotrienol 50 kali ganda lebih berkesan berbanding tocopherol. Ia berfungsi menstabilkan radikal bebas yang terdapat dalam tubuh manusia. Radikal bebas ini, jika tidak distabilkan akan menyebabkan molekul oksigen yang kehilangan 1 cas negatif elektron akan membunuh sel-sel dalam badan dan seterusnya akan menjadi punca berbagai-bagai penyakit kronik.

 

MONOLAURIN & MONOCAPRIN : Di dalam Minyak kelapa dara mengandungi capric & lauric asid secara purata 55% yang apabila diminum akan berubah di dalam badan menjadi monolaurin & monocaprin yang menyamai susu ibu di mana, ia boleh menguatkan pertahanan tubuh badan serta membunuh kuman, kulat, cacing dan virus.

 

 
 
MINYAK KELAPA DARA DOUBLE PREMIUM
 

Info Produk

Beli Produk

 

Info

Sesuai untuk diminum, disapukan pada kulit, sebagai bahan pengilat rambut atau boleh digunakan untuk hubungan suami isteri dengan menyapukannya ke seluruh badan.

 
 

MINYAK KELAPA DARA DOUBLE PREMIUM

KOD : BIO-VCOP

Berat : 150ml

Harga Runcit : RM 40.00

 

Bahan-bahan

Minyak Kelapa Dara Asli

 
 
 

Info Produk

Beli Produk

 

Info

Sesuai untuk diamalkan oleh semua golongan usia samada muda atau tua.

 
 

KAPSUL MINYAK KELAPA DARA CVCO

KOD : BIO-CVCOS

Berat : 100 biji

Harga Runcit : RM 70.00

 

Bahan-bahan

Minyak Kelapa Dara

 
 
 
 
 
Definisi Minyak Kelapa Dara Minyak Kelapa Dara (Untuk Kesihatan)
Komposisi Kimia Kenyataan Pakar
Standard Kualiti Minyak Kelapa Dara & H1N1
Khasiat Minyak Kelapa Dara Tips Penggunaan Minyak Kelapa Dara
Testimoni Pengguna Video Testimoni
Tips Penggunaan Suami Perkasa Tips Penggunaan Isteri Anggun
Kajian (Tocotrienol dalam MKD) Kes Study Alzheimer
Sumber Rujukan : Buku Panduan Produk (Herba & Penyakit)
       
       
 
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(Klik Penyakit Untuk Info)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

KHIDMAT PELANGGAN
Hubungi Kami
F.A.Q
Cara Membeli Secara Online
Kaedah Bayaran
Penghantaran Produk
Jejak Item Belian Anda
TENTANG BIO-ASLI
BIO-ASLI
Misi & Visi
Carta Organisasi
Pengiktirafan
Pengarah Urusan
Pejabat & Iklan Bio-Asli
 
CAWANGAN BIO-ASLI
Shah Alam, Selangor
 
 
IKUT KAMI DI
 Facebook
 Twitter
 TVBioasli.com
 Whatsapp
 Bio-Asli Online Shop
 Portal E-Commerce
 Portal Blogbioasli
PEMBAYARAN
 
KHIDMAT PENGHANTARAN

PELANGGAN BARU BIO-ASLI?

Langgan Risalah Bio-Asli

NAMA ANDA

ALAMAT EMAIL

Anda akan menerima maklumat terkini mengenai Bio-Asli menerusi email.

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community. If you may be suffering from any medical condition or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention, consult your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

MENU BIO-ASLI

 
WEB BIOASLI
www.bio-asli.com
www.bioasli.com
www.bioasli.co.uk
www.blogbioasli.com
www.tvbioasli.com
www.web.bioasli.com
www.shoponline.my
www.biorich.my
www.desaku.net
www.bioaslipromoter.com
PELAN PEMASARAN
JUTAWAN Internet
Pelan A, B, C, D
Pelan A : Produk
Pelan B : Set Produk
Pelan C : Blog & Web
Pelan D : Affiliate Global
Bonus Jualan Kumpulan
Royalti Penajaan
Automaintain Bulanan-Panduan
BioAsli Global Store-Panduan Affiliate
HADIAH WANG TUNAI
Money Pool (TUNAI) Pelan A
Money Pool (TUNAI) Pelan B
Money Pool C : Setiap Minggu
Hadiah Produk Mingguan
LINK-LINK LAIN
Panduan Produk & Penyakit
Katalog Bio-Asli
Banner Iklan
Rencana Kosmo Nov. 2011
Perasmian Pejabat Bio-Asli
Minyak Kelapa Dara & H1N1
Write Up Sinar 2012
Kajian Tokotrienol - MKD
Pelbagai Herba Pilihan
CONTOH PENYAKIT UTAMA
Kencing Manis
Darah Tinggi
Sakit Jantung
Buah Pinggang
 
Nyanyuk
Sakit Kulit
Sakit Sendi
Kanser
 
Ketone Asid
Radikal Bebas
Tocopherol
Tocotrienol
 

  VISITOR ONLINE: 4468 Persons

Total visitor = hidden counter

Global

Bioasli Traffic Rank in the world 

 

 
RANGKAIAN SYARIKAT

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Faks : +603-3224 2321 
Email : desaku_bioasli@yahoo.com
 
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046   HP: +6016-620 2284

BioAsli    Copyright 2019  All Rights Reserved