Kini anda boleh menggunakan aplikasi Whatsapp @ Viber @ WeChat @ LINE untuk menghubungi kami

 +6019-772 5338 (Cik Nor)

 

Ingin Tahu Cara & Info Delima Collagen - Anda boleh chat bersama khidmat pelanggan

 

Nama Cik Nur Atiqah
Whatapp / Viber 019-6184745
H/P 019-6184745
 
 
 
     
 
 
 
 
Laman Utama   I   Produk   I   Syarikat   I   Usahawan Online   I  Galeri  I  Tips Produk   Testimoni   I  Hubungi Kami

Now...everybody can business online...click here... to go your Business Web pages...

Kategori Produk

 

 Kesihatan
   Kosmetik & Kecantikan
   Makanan & Minuman
   Suami Isteri
   E-load & SMS
   Blog & Kedai Online
 
 
DELIMA COLLAGEN
 
 
Bookmark and Share
     Delima Collagen         Kelebihan Delima Collagen  
             
    Buah Delima     Buah Manggis  
             
    Vitamin C     Pure Marine Collagen  
             
    Sijil Analisa Makmal     Testimoni Pengguna  
             
    Petua Pecah Kelambu     Set Kecantikan BioAsli  
             
     Beli Produk         
   
  Delima Collagen (D-COLLAGEN)
       
 
 

 
 
 
 
 

Pure Marine Collagen adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam sisik ikan. Ia diekstrak daripada spesis ikan terpilih yang ditangkap di perairan sekitar Korea. Collagen adalah protein penting yang berada di seluruh tubuh manusia serta penting dalam kehidupan masa kini.

Kajian telah menunjukkan bahawa kualiti dan tekstur kulit yang sihat adalah bergantung kepada jumlah collagen. Peratusan collagen dalam kulit secara semulajadi berkurangan dengan usia. Ia menyebabkan kedutan, kulit mengendur terutamanya di muka, tangan dan lengan. Kunci utama untuk mengurangkan penjanaan semula collagen dalam kulit adalah dengan merangsang pengeluaran matriks collagen di bawah permukaan kulit.

Pure Marine Collagen adalah sumber yang kaya dengan protein collagen. Ia akan menyokong pertumbuhan semula collagen dan jika diambil dengan kerap, boleh melambat atau menghalang kerosakan kulit.

 
 
 
 

Collagen ialah sejenis protein yang sangat penting untuk menganjal, menegang dan memutihkan kulit dan ia sering menjadi rebutan dan pilihan utama wanita pada masa kini. Apabila umur meningkat, kulit menjadi semakin kendur dan kusam yang akan menyebabkan kedutan. Penggunaan collagen mampu membaiki struktur kulit. Pakar kesihatan memperakui penggunaan collagen bagi menghasilkan sel-sel kulit dan sekaligus mengurangkan kedutan & tanda penuaan pada kulit.

Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan penggunaan collagen adalah mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, memastikan keanjalan kulit serta memberi kesegaran kepada kulit. Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perikat dalam badan dan lebih kurang 1/3 daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada collagen. Fungsi collagen adalah memberikan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.

Pada usia 20-an, terdapat pertumbuhan yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur badan dan menggalakkan perkembangan otot, tendon serta ligamen. Ia digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru.

Ketika usia 25 tahun keatas, collagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5% setahun & sehingga usia 45 tahun, badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30% daripada collagen semulajadi.

 
 
 
 • Melicinkan tumit kaki yang merekah.
 • Mengurangkan dan memudarkan parut jerawat, kurap dan parut kemalangan.
 • Merawat luka bekas bersalin agar cepat kering dan kurang timbul. Terutamanya kepada wanita yang bersalin secara ceasor.
 • Mengurangkan sakit sendi terutamanya di bahagian lutut dan siku.
 • Melicinkan kulit terutama yang mempunyai masalah ekzema.
 • Menjadikan kulit wajah lebih anjal, tegang, lembap dan berseri-seri agar tampil menawan.
 • Push up mahkota kebanggaan wanita (payudara dan punggung).
 • Mencerahkan kulit wajah, kulit badan termasuk di bahagian ketiak.
 • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah seperti tepi mata, mulut dan dahi.
 • Menjadikan kuku lebih sihat dan bersinar.
 • Menjadikan rambut lebih kuat, halus dan lembut.
 
 
 1. 1-2 minggu pertama : kulit yang kering menjadi lebih licin, lembab.
 2. 2-3 minggu : garisan kedut halus mula menghilang, liang roma semakin mengecil, kulit menjadi lebih anjal dan gebu.
 3. 3-4 minggu : bintik-bintik hitam, jeragat mula menghilang, kulit menjadi lebih cantik dan berseri.
 4. 4 minggu keatas : pesakit gout, arthritis, sendi dan tulang mula sembuh perlahan-lahan.
 
 
 

Pengguna hari ini semakin sedar mengenai kepentingan makanan dan minuman yang berkhasiat (health supplement). Delima Collagen membantu menyediakan nutrisi penting untuk tubuh badan anda. Delima Collagen dicipta secara inovatif daripada beberapa bahan terpilih seperti Pure Marine Collagen.

 

Hydrolyzed Collagen adalah sama seperti collagen yang terdapat di dalam kulit dan tulang manusia. Hydrolyzed Collagen merupakan produk bioaktif semulajadi bermutu tinggi yang mengandungi lebih daripada 97% protein (berdasarkan berat kering), yang dihasilkan dalam bentuk serbuk halus yang boleh digunakan dengan mudah dan dicerna oleh badan manusia.

 
 

 
 • Di proses menggunakan pemprosesan enzim secara lembut.

 • Mudah di campur dalam minuman atau makanan.

 • Tiada alergik.

 • Tiada kesan sampingan.

 • Highly Bioavailable.

 • Bebas dari lemak dan karbohidrat.

 • Semulajadi.

 • GRAS

 • Kualiti premium (dikilangkan mengikut standard HACCP dan ISO).

 

 
 
 
 
 

Pemasaran produk kesihatan semakin berkembang di seluruh dunia. Ini disebabkan pengguna zaman sekarang amat mementingkan mengenai kesihatan serta kecantikan diri. Kini terdapat pelbagai produk kesihatan yang berasakan daripada bahan dan herba semulajadi. Masalah kesihatan utama yang sering terjadi alah osteoarthritis dan osteoporosis, yang biasa dihadapi apabila umur semakin meningkat. Terdapat beberapa bukti saintifik yang Hydrolyzed Collagen boleh menjaga kesihatan sendi dan tulang.

 
 
 

 
 
 

Protein adalah nutrien yang memberikan kesan kenyang yang lebih baik berbanding karbohidrat dan lemak untuk pengambilan kalori yang sama. Malah, pengambilan protein yang tinggi mampu mengurangkan pengambilan makanan lain secara keseluruhan. Hydrolyzed Collagen bukan sahaja baik untuk mengawal berat badan, sekaligus mengurangkan risiko berat badan berlebihan serta mengurangkan masa pemulihan selepas aktiviti sukan.

 

Berlebihan berat badan ditakrifkan sebagai mempunyai BMI (Indeks Jisim Badan) lebih daripada 25

Organisasi Kesihatan Dunia (WHO) pada 2003 menganggarkan lebih daripada 1 billion orang dewasa (berat badan berlebihan) di seluruh dunia, termasuk sekurang-kurangnya 300 juta mengalami obesiti. Di Eropah, terdapat hampir 200 juta orang (berat badan berlebihan). Di USA, dianggarkan seramai 127 juta orang dewasa (berat badan berlebihan), 60 juta orang dikategorikan obesiti dan 9 juta orang mencapai tahap kritikal. Ini menyebabkan risiko pelbagai penyakit kronik berlaku seperti Diabetes Type 2, penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan sebagainya.

Produk SemulaJadi, Sumber Protein Terbaik

Digabungkan dalam produk diet, ia menghasilkan rasa kenyang yang membantu mengekalkan berat badan dan membantu meningkatkan kandungan protein dalam setiap produk yang dihasilkan.
Hydrolyzed Collagen membantu menyeimbangkan diet dan mengekalkan berat badan. Penggunaan Hydrolyzed Collagen dalam nutrisi sukan akan membekalkan asid amino khas untuk metabolisma badan, sesuatu yang bagus untuk ahli sukan.
 
 
 
 
 

Apa yang baik di bahagian dalam menggambarkan perkara di bahagian luaran. Hampir semua wanita dan lelaki mempunyai keinginan untuk kulit yang sihat. Kulit adalah penunjuk utama tahap kesihatan seseorang. Semua orang akan tua, tetapi ramai yang berusaha untuk mengekalkan kecantikan dalaman dan luaran. Produk-produk kecantikan kebanyakkannya menggunakan Collagen sebagai bahan utama.

Struktur Kulit

Collagen adalah satu bahan penting untuk kulit, ia membentuk 30% daripada protein badan yang hidup dan 70% daripada protein yang membentuk kulit. Tisu kulit terdiri daripada pelbagai molekul, dan beberapa asid amino. Asid Amino adalah penting untuk mengekalkan struktur kulit sihat. Lapisan dermis, menyediakan asas untuk kulit, yang berhubungkait dengan keanjalan dan fleksibiliti kulit. Collagen merupakan komponen utama lapisan dermis. Mengekalkan jumlah collagen adalah kunci utama kepada kulit yang sihat. Glycine, proline dan hydroxyproline alanine adalah komponen utama di dalam collagen, samada untuk menambah atau mengekalkan jumlah collagen pada tahap yang optimum. Di abad ke 21 ini, kesedaran mengenai kepentingan collagen ini semakin meningkat kerana umum mengetahui akan kebaikan collagen ini. Kini, pelbagai produk nutrikosmetik yang mengandungi collagen boleh didapati secara meluas serta digunakan sebagai makanan tambahan untuk kulit bagi mengekalkan kulit muda, tegang, gebu dan bertenaga.

 
 
 
 

 

The information on this website is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent disease or to replace a one-on-one relationship with a qualified health care professional and is not intended as alternative to medical advice or other professional healthcare provider. It is intended as a sharing of knowledge and information from the research and experience of herbal practitioner and our community.  If you may be suffering from any medical condition, or experiencing symptoms or health problems, you should seek immediate medical attention consult  your qualified health care professional. Never delay seeking medical advice, disregard medical advice or discontinue medical treatment because of information on this website.

 
IBU PEJABAT BIOASLI
No. 15 Jalan PPSL 1
Pusat Perniagaan Sungai Lias
45300 Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3224 8721  Fax : +603-3224 2321 
Email : desaku_bioasli@yahoo.com
DESAKU MAJU MARKETING
(SA0030870-W)
Kilang No. 1, IKS Taman Sri BNO
45200 Sabak Bernam ,Selangor Darul Ehsan Malaysia
Tel: +603-3213 8046
BioAsli    Copyright 2005-2014  All Rights Reserved

 

Rangkaian Ahli

Kami menyediakan pelbagai menu untuk kemudahan anda

  Lupa ID & Kata Laluan
  Malay Version
  English Version
  Arabic Version

Ikut Kami Di

 

Keajaiban Delima Collagen

Video : Klik Foto

Kebaikan Buah Delima

Buah Delima Untuk Kesihatan

Penawar Penyakit

Buah Delima Untuk Penawar Penyakit

Kelebihan Buah Delima

Kelebihan Buah Delime ; Live Fox 25

Khasiat Buah Delima

Khasiat Buah Delima

Apa Itu Buah Delima

Pengenalan Buah Delima

Khasiat Buah Manggis

Khasiat Buah Manggis Untuk Kesihatan

Khasiat Buah Manggis

Bual Bicara Khasiat Buah Manggis Untuk Kesihatan

Kelebihan Buah Manggis

Kelebihan Buah Manggis

Pure Marine Collagen

Rahsia Kecantikan Pure Marine Collagen

Bagaimana Collagen Bertindak

Collagen Bertindak

Collagen Untuk Kulit

Kegunaan Collagen Untuk Kulit Manusia

Apa Itu Collagen?

Pengenalan Mengenai Collagen